Njemački PAS kupio S.E.P. iz Bijeljine, biće posla za još 150 ljudi

Objavljeno: 11. 5. 2017 u 14:23h

Firma S.E.P. iz Ljeskovca kod Bijeljine, koja desetak godina uspješno proizvodi dijelove za automobile, cijevi za protok tečnosti, rezervoare i brizgaljke za pranje vjetrobranskih stakala, ovih dana je promijenila vlasnika i postala dio velike njemačke firme PAS.

Preimenovana firma koja trenutno zapošljava 110 radnika, uglavnom ženske radne snage, do kraja godine proširiće svoj proizvodni program i zaposliti novih 150 radnika. Vlasnik njemačkog PAS-a, pored četiri firme u Njemačkoj i pet firmi u Evropi, tražio je preduzeće iz ove branše i na području Balkana.

“Evropski stil rada, maksimalna pažnja kvalitetu proizvoda i rokovima isporuke, prosto su natjerali Nijemce da se opredijele za kupovinu bijeljinskog S.E.P-a”, kaže dosadašnji vlasnik i direktor preduzeća Rado Maletić.

Trenutno su u završnoj fazi pripreme za izgradnju nove proizvodne hale, površine 2.800 metara kvadratnih, pristigle su savremene mašine iz Poljske, a desetak mladih radnika iz Bijeljine upućeno je na specijalizaciju u Poljsku.

Iz firme PAS su najavili i gradnju još dva nova proizvodno-skladišna objekta, čime se otvara perspektiva za otvaranje novih radnih mjesta. Za nove pogone biće potrebna jača i kvalitetnija struja, pa se ovih dana rade nove trafostanice i pristupne saobraćajnice.

Sembercima zaposlenim u firmi PAS čast je i priznanje što rade za gigante automobilske industrije kao što su Volvo i BMW, gdje su jedina mjerila rokovi i kvalitet proizvoda.

Izvor: Indikator.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/njemacki-pas-kupio-s-e-p-iz-bijeljine-bice-posla-za-jos-150-ljudi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot