Jelena i Đuro na planini nagazili na ludi kamen

Objavljeno: 11. 5. 2017 u 15:18h

Da planinarenje ima višestruke prednosti uvjerili su se mnogi, dok su zaljubljenici u planine Jelena Tošić i Đuro Narić otišli i korak dalje pa su na jednom od pohoda odlučili da stanu na ludi kamen i svoju ljubav krunišu brakom.

Jelenu iz Palačkovaca kod Prnjavora, koja se sada preziva Narić, i Đuru iz Kotor Varoša spojila je ljubav prema prirodi, zbog čega su im njihove kolege uz tradicionalni planinarski pozdrav “vedro” poželjeli da rastjeraju sve oblake i da im bude “vedro i u braku”.

Tošićeva, dugogodišnji član prnjavorskog društva “Korak više”, i Narić, koji je već devet godina član Planinarskog društva “Mehanizam” u Kotor Varošu, upoznali su se na jednom od pohoda. Prepješačili su zajedno na desetine kilometara pa je vremenom njihovo prijateljstvo preraslo u ljubav. Jeleni i Đuri nije trebalo mnogo vremena da obostrane simpatije pretvore u brak, čemu su se posebno radovali i njihovi drugovi planinari.

“Odmah sam shvatila da nas mnogo toga zajedničkog veže, da imamo sličnu narav, da nas privlače iste stvari. Ubrzo se i planiranje s početka zajedničkog života pretvorilo u stvarnost. Lijepo nam je, oboje smo zaposleni u Kotor Varošu, gdje živimo, a ljubav prema izletima i planinarenju nikad neće nestati” – priča Jelena Narić.

Đuro je u šali dodao da su među članovima Društva “Mehanizam” već sklopljena dva braka te da treba nastaviti sa njegovanjem tradicije.

“Dva para planinara već su krunisala svoju ljubav brakom, dok sam ja životnu saputnicu pronašao u drugom planinarskom društvu” – kazao je on.

U Društvu “Korak više” nedavno su obilježili prvu godišnjicu postojanja izletom od planine Ljubić i jezera u Drenovi do manastira Stuplje. Okupilo se više od 500 ljubitelja prirode iz raznih krajeva Srpske, a prvi rođendan Društva bio je i u znaku planinarskog braka. Planinari su tada jedni drugima dali zadatak da sličan događaj, sklapanjem nekog novog braka, obilježe i naredni, drugi rođendan 2018. godine.

Prnjavorski planinari planiraju ove godine da krenu u osvajanje Olimpa u Grčkoj, a Đuro i Jelena u šali kažu da su svoj Olimp već dostigli.

Prnjavorski zetovi

Predsjednik Društva “Korak više” Srđan Stakić ponosno kaže da su prnjavorski planinari obogatili članstvo.

“Iako je promijenila mjesto boravka, Jelena je ostala član našeg društva, a sa posebnim zadovoljstvom primićemo u naše redove i kolegu Đuru iz Kotor Varoša. Obećao je da će biti prnjavorski zet za primjer. Raduju nas i najave da bi na sličan način uskoro trebalo da bude krunisano još nekoliko ljubavnih veza naših i članova planinarskih društava iz drugih gradova” – kaže Stakić.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/jelena-i-duro-na-planini-nagazili-na-ludi-kamen/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot