Derventa u šoku: Djevojčice se povjerile pedagogici

Objavljeno: 10. 5. 2017 u 16:53h

Mještani Dervente u šoku su nakon vijesti da je u petak naveče uhapšen njihov sugrađanin Senad Mustafić zvani Biber (67) iz Omeragića zbog sumnje da je seksualno zlostavljao svoje dvije unuke od 12 i sedam i po godina.

Djedu zlostavljaču određen je pritvor. Ovo je u godinu i po treći slučaj spolnog nasilja nad djecom u Derventi.

Ekipa razgovarala je jučer sa stanovnicima Dervente, koji su zaprepašteni događajem. Jedan od mještana, ne želeći da mu okrtivamo identitet, kratko je rekao:

“Ja bih njemu presudio”.

Ovaj događaj šokirao je i radnike Centra za socijalni rad. Direktorica Samira Fejza pita se šta preventivno učiniti u ovakvim situacijama.

“Po struci sam pravnik, prošla sam sve instance, od sudstva, tužilaštva, advokature, ali sam, prije svega, roditelj. Ne mogu shvatiti šta se to desi u glavi pa da počine takvo nedjelo nad djecom, i to kao njihovi srodnici. Pozvat ćemo struku, sociologe, psihologe, psihijatre, da nam pomognu da se ovakve stvari više ne dešavaju” – kaže Fejza.

Slučaj seksualnog zlostavljanja u petak u jutarnjim satima Centru za socijalni rad, a potom i policiji, prijavila je pedagogica škole koju pohađaju zlostavljane djevojčice.

Starija djevojčica ispričala je pedagogici kako se njezin djed prema njoj ponašao nedolično. Priču je potvrdila i mlađa unuka.

Pedagogica je odmah prijavila slučaj te je Mustafić uhapšen istog dana oko 21 sat.

“Znajući da se osumnjičeni nalazi u pritvoru, mi nismo našli razloge da djevojčice izuzimamo iz njihovih bioloških porodica i da ih smjestimo u sigurne kuće. Pratimo stanje” – rekla je direktorica Fejza.

Mustafić sa suprugom živi u stambenoj zgradi “Sajmište” oko 500 metara od kuće svojih unuka. On ih je zlostavljao kada bi ga posjetile u stanu.

Izvor: Avaz

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/derventa-u-soku-djevojcice-se-povjerile-pedagogici/||claudebot