Sindikat Mitala odlučio: U četvrtak pred Skupštinu!

Objavljeno: 9. 5. 2017 u 19:53h

Protestovaćemo u četvrtak, a odustati nećemo jer je kap koja je prelila čašu odavno kanula! Tako u ime radnika Arselor Mitala progovara njihov sindikalni vođa.

Milanko Stojnić kaže da je sve spremno za mirnu protestnu šetnju od banjalučkog Trga Krajine do parka Mladen Stojanović. Očekuje da će oko 400 nositi transparente.

“Ako se proda ovom gospodinu što je najavljeno, mi tu ne vidimo svoju budućnost. Neka mirna, upozoravajuća šetnja, u razumnim i dozvoljenim okvirima. Nadam se da ćemo urazumiti ove ljude da još jednom preispitaju svoju savjest i ne glasaju za ovu, po meni, suludu ideju”, rekao je predsjednik Sindikialne organizacije Arcelor Mital Prijedor Milanko Stojnić.

Sindikalci Mitala su pripremili i peticiju sa propratnim pismom koje planiraju da uruče predsjedniku Narodne skupštine. Moraće da sačekaju da ga i pročita, jer dok Parlament bude zasjedao, Nedeljko Čubrilović će boraviti u službenoj posjeti Italiji. Pismo, ipak, možda i dođe do njega kad Ljubija stigne na dnevni red.

“Ove nedjelje sigurno rudnik Ljubija neće doći na red zato što u naredna tri dana ima dovoljno materijala, kad je riječ o nekim izvještajima koji će biti interesantni poslanicima. A rudnik Ljubija očekujem kao tačku oko 16, 17. maja”, rekao je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Bez obzira, radnici Mitala prekosutra planiraju na protest. Što se resornog ministra tiče, nije problem, imaju pravo. Ali, odluka ostaje.

“Vlada neće povuči svoju odluku, ona će s njom ostati u NSRS do kraja, omogućiti poslanicima da o tome vode raspravu i na kraju glasaju”, rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić.

To jedva čeka Evgenij Zotov, direktor Izraeli investment grupe. Najavljeni protesti ga ne zanimaju. Pred kameru danas nije htio. Samo je kratko poručio da su najavljeni protesti politička destabilizacija nekoga ko se predstavlja da pravi čelik, a proizvodi proteste.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sindikat-mitala-odlucio-u-cetvrtak-pred-skupstinu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])