Menadžer Klopić o “namještanju”: Samo sam se šalio

Objavljeno: 9. 5. 2017 u 09:40h

Nakon što je golman Olimpika Dejan Bandović objavio audio zapis u kojem mu Sanel Klopić nudi novac za namještanje utakmice protiv Metalegea, oglasio se menadžer rekavši da je u pitanju obična šala.

Klopić je na snimku koji je uzburkao fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini predložio kapitenu “vukova” da protiv jajačkog kluba ne daje sto odsto svojih mogućnosti.

“Ne izlaziš na centaršuteve, samo lagano i ‘cener’ je tvoj. Pametan si momak za ideale ginu budale”, rekao je Klopić Bandoviću na snimku.

U izjavi za “Faktor.ba“, Klopić je izjavio da je u pitanju obična šala na koju se “primio” golman sarajevske ekipe.

“Prošle sedmice sam boravio u Sarajevu i sjedio sa dvadesetak ljudi iz fudbalskog svijeta. Našao sam se i sa Bandovićem, jer sam imao klub za njega i ponudio sam mu angažman u Litvaniju”, rekao je Klopić.

Prema njegovim rječima, kad je vidio da Bandović snima razgovor odlučio je da se našali.

“Zezao sam, jer sam računao da to neće objaviti… Mislio sam da je skontao da ga zezam. Pričali smo više od pola sata, ali on je u javnost pustio samo nešto više od sedam minuta. Opet ponavljam, znao sam da snima, ali nisam vjerovao da će to objaviti. Žao mi je što se primio na to, što je u sve uvukao i Olimpik i Čelik i Metalege… Moje ime se nikada nije vezalo za nečasne radnje, a Bandovićevo jeste! Ja se bavim igračima, a ne nečasnim radnjama. Da nije smiješno, bilo bi žalosno”.

Klopić je otkrio da je istog dana kada se sastao sa Bandovićem bio i sa Emirom Hadžićem, prvotimcem Olimpika, a da im se kasnije pridružio i predsjednik ovog sarajevskog kluba.

“Hadžija (Hadžić, op.a) se bavi menadžerstvom i razgovarali smo na tu temu. Kasnije nam se pridružio i predsjednik Olimpika. Pitao me jesam li pričao sa Bandovićem i rekao sam mu da je to bila šala. Ako su i to snimali, mogu i to pustiti”, naglasio je menadžer.

Niko ga nije kontaktirao iz Fudbalskog saveza SBiH…

“Niko me nije zvao, ali sam spreman i njima ispričati istinu. A istina je da sam se šalio, jer sam znao da Bandović snima razgovor”, zaključio je Klopić.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/menadzer-klopic-o-namjestanju-samo-sam-se-salio/||claudebot