Propao i četvrti pokušaj povećanja akciza na gorivo u BiH

Objavljeno: 8. 5. 2017 u 14:40h

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH sa četiri glasa “za” i pet glasova “protiv”, nije danas, u prvoj komisijskoj fazi, podržala set zakona koji se odnosi na akcize, a koji je predložio Savjet ministara BiH.

To su: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na Jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH.

Predloženim setom zakona predviđa se povećanje akciza na gorivo za 15 feninga po litru, za izgradnju autocesta i cesta.

Za principe predloženih zakona su glasali članovi Komisije: Predrag Kožul (HDZ), Amir Fazlić (SDA), Mirsad Isaković (SBB), Dušanka Majkić (SNSD), dok su protiv bili: Salko Sokolović, koji je istupio iz Kluba poslanika SDA, ali je još član te stranke, Damir Bećirović (Demokratska fronta), Jasmin Emrić (A-SDA), te Nenad Lalić (SDS) i Aleksandra Pandurević (SDS).

Dom naroda državnog parlamenta je početkom aprila ovaj set zakona usvojio po hitnom postupku, a principe predloženih zakona (prvo čitanje) Predstavnički dom bi trebao razmatrati na sjednici zakazanoj za 10. maj.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/propao-i-cetvrti-pokusaj-povecanja-akciza-na-gorivo-u-bih/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot