Požar odnio pijacu, uništene desetine radnih mjesta

Objavljeno: 5. 5. 2017 u 19:38h

Miris paljevine, garež i suze zakupaca na tuzlanskoj Hametovoj pijaci nakon noćašnjeg požara. Roba milionske vrijednosti i godine truda pretvoreni su u pepeo. Niko nije povrijeđen, ali uništeno je desetine radnih mjesta.

Samo na tezgi Nazihe Mešić dva su nestala u plamenu. Da se u to uvjeri bio je dovoljan pogled s ulice dok je čekala da policija završi uviđaj.

“I ja i unuče, dijete završilo školu posla nema hajde da radi zuhar je koliko god, a bilo je posla. Nova je roba, bilo je posla”, rekla je Naziha Mešić.

Da joj tezga gori vidjela je noćas sa obližnje terase. Jutrošnji ulazak u krug pijace ubio je i posljednju nadu Belmi Avdić da je nešto umaklo vatri.

“Došla da vidim jel ima nešto da se izvuče, ali nema ništa vjerujte. To je katastrofalna šteta”, rekla je Belma Avdić.

Spasen je tek poneki par cipela i komad robe sa krajnjih tezgi. Na devedset odsto preostalih, šteta je totalna. Mnogi su zato danas bili nijemi.

Juče su pričaju, kao i uvijek zatvorili tezge. Ništa nije ukazivalo na navolju. Detalje noćašnje drame u naselju Stupine mnogi su saznali iz medija.

Požar je izbio oko ponoći. Vatrogasci su se sat vremena borili sa vatrenom stihijim kako se ne bi proširila i na susjedne objekte.

Kuće su uz pijacu. Preko puta stambena zgrada. Nije bilo svejedno ni gledati sa četvrtog sprata, oka poslije prizora nisam sklopio, svjedoči Ibrišim Džaferović.
Ibrišim Džaferović,

“Ja sam se prepao kad je odnekud na sredini eksplodiralo, digao se 15 metara u vazduh plamen. Prepo sam se,pa sam unuci rekao – skloni se. Kako sam vidio po liniji struje, varnice su varnice na žicama, nema vatre ali na žici iskre“, ispričao je Ibrišim Džaferović.

Struja, plinska boca, dezodoransi, samo su neki uzroci o kojima se još nagađa. Neki zakupci sumnjaju i da je vatra podmetnuta. Iz MUP-a tuzlanskog kantona poručuju da će tačan uzrok požara i visinu štete znati tek nakon vještačenja.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pozar-odnio-pijacu-unistene-desetine-radnih-mjesta/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])