Našao kovertu sa 1.600 evra i vratio vlasniku

Objavljeno: 5. 5. 2017 u 09:52h

Milovan Živković, radnik Kulturnog centra Kruševac posljednjih dana je glavni junak Kruševca i okruženja.

On je na pločniku trga Kosovskih junaka , među masom šetača, uglavnom mladih ljudi našao kovertu sa 1.590 evra.

“Primijetio sam kovertu i malo je nogom šutnuo, a iz nje je ispala jedna novčanica. Sageo sam se i podigao kovertu, a u njoj sam vidio veliki svežanj deviznog novca, sa isplatnim nalogom ‘Rajfajzen banke’, koja se nalazi na stotinak metara od mjesta događaja. Nisam ni o čemu razmišljao, već odmah otišao u kacelariju banke”, ispričao je novinarima junak priče Milovan Živković.

On je u banci, uz pomoć službenika, saznao ime čovjeka koji je podigao deviznu penziju. Tragom njegove adrese stigao je u Gornji Temnić kod Varvarina i našao Radoslava Baćića.

“Vidio sam da nema poštenijeg čovjeka od Milovana Živkovića, koji mi je donio izgubljeni novac. Kad sam htio da mu dam jednu sumu para, on nije htio da uzme ni dinar. Ma kakvi, kaže, to ne dolazi u obzir. Jedva je popio piće! Ali, ja ću da ga častim. Odnijeću mu prase, nešto će da bude sa moje strane kad nije htio da uzme para”, iskreno priča Radoslav Baćić.

U kovertu je nedostajalo 110 evra, što je bunilo poštenjačinu Nilovana Živkovića. Ali i tu dilemu otklonio je Radoslav.

“Ja sam prvo po podizanju penzije 110 evra razmijenio u mjenjačnici da obradujem unuke, a ostalo kao i uvijek da se nađe za poljoprivredu, za kuću i razdjelim  kome šta traba”, priča Radoslav Bacić, udovac , otac tri kćerke.

On je 30 godina sa suprugom radio u Austriji. Sa zetom je po povratku kući još u kolima primijetio da nema koverte s novcem.

“Nismo vjerovali da će se naći pošteni čovjek”, kaže Radoslav.

Izvor: informer.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nasao-kovertu-sa-1-600-evra-i-vratio-vlasniku/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot