Dermal otvara pogon u Kneževu

Objavljeno: 5. 5. 2017 u 15:50h

Fabrika obuće “Dermal”, koja u Kotor Varošu ima više od 500 zaposlenih, uskoro bi trebalo da bude otvoren pogon i u Kneževu gdje bi do kraja godine posao moglo da dobije najmanje 100 nezaposlenih stanovnika ove izrazito nerazvijene opštine.

Dugi pregovori finalizovani su juče na sastanku direktora i vlasnika kotorvaroške fabrike Radenka Bubića i načelnika opštine Kneževo Gorana Borojevića.

“S obzirom na to da u Kotor Varošu više nemamo uslova da proširujemo proizvodnju, iako za to imamo veliku potrebu, odlučili smo da to uradimo u Kneževu. Pogon će biti smješten u proizvodnu halu koja je već uslovna zbog čega ćemo investirati samo u opremu”, istakao je Bubić.

Ispitivanje koje je “Dermal” sproveo u Kneževu pokazalo je da su stanovnici ove opštine, koja je posljednjih godina doživjela privredni kolaps i suočena sa velikim odlivom stanovništva, veoma zainteresovani za rad u njihovom pogonu.

“Ukoliko se sve bude odvijalo kako treba i kako smo planirali u naredne dvije godine u Kneževu planiramo da zaposlimo i do 300 radnika”, rekao je Bubić.

U potrazi za poslom veliki broj stanovnika Kneževa pronašao je radno mjesto upravo u “Dermalu”. Oni će i dalje ostati u kotovaroškim pogonima, dok će oni koji budu izabrani za rad u Kneževu proći obuku.

“Radnici iz Kneževa koji rade u našoj fabrici neće biti prebačeni u novi pogon, jer su nam i dalje potrebni u sjedištu firme u Kotor Varošu”, istakao je Bubić.

Dogovoreno je da prvih pedesetak radnika, koji će biti izabrani narednih dana, prođu jednomjesečnu obuku u Kotor Varošu, a za njih će biti obezbijeđen prevoz. Kraj obuke biće znak za paljenje mašina i početak proizvodnje obuće u Kneževu.

Borojević kaže da je ovo veoma važna investicija za Kneževo koje vapi za svakim radnim mjestom.

“Ovaj pogon će mnogo značiti i za stanovnike i za kompletnu opštinu, jer u Kneževu godinama nije otvoreno nijedno radno mjesto, a imamo oko 2.000 osoba na birou”, rekao je Borojević.

Dodao je da će opština “Dermalu” koliko god bude mogla izaći u susret i da će tako biti i sa drugim investitorima ukoliko se odluče da dođu u Kneževo.

“Vjerujem da je ovo početak uspješnijeg perioda za Kneževo. Imamo dobre planove kako bismo ostvarili ciljeve i napustili društvo izrazito nerazvijenih opština”, kazao je Borojević.

“Dermal” plasira proizvode na tržišta desetak zemalja, a osim čizama za francusku i englesku vojsku i američke vatrogasce, proizvodi namjensku obuću za ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i za radnike “Elektroprivrede RS”. Nedavno je potpisan i ugovor sa slovenačkom “Alpinom”  za izradu modne obuće i obuće za planinarenje.

Jubilej

Fabrika obuće “Dermal” je u februaru ove godine obilježila 15 godina rada otvaranjem novog proizvodnog pogona u sjedištu u Kotor Varošu u kojem će posao dobiti novih 150 radnika.

U izgradnju i novu opremu pogona koji se prostire na 2.200 kvadratnih metara uloženo je oko 2,5 miliona KM.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dermal-otvara-pogon-u-knezevu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])