Njemačka otpisala dug BiH od 12,8 miliona evra

Objavljeno: 4. 5. 2017 u 12:11h

Njemačka Vlada otpisala je BiH dug od 12,8 miliona evra, saopšteno je iz Ambasade NJemačke u BiH.

Uslov za otpis duga bio je da Vlada Federacije BiH za renaturalizaciju područja oko rudnika kod Mostara i Vlada Republike Srpske za vodosnabdijevanje i zbrinjavanje otpadnih voda u Kostajnici investiraju u projekte ukupno 20 odsto iznosa duga iz sopstvenih sredstava.

“Nakon što su sada oba entiteta ispunila taj uslov, omogućen je otpis duga”, navodi se u saopštenju.

Ambasador Njemačke u BiH Kristijan Homan pozdravila je činjenicu da je na ovaj način finansijska saradnja Njemačke i BiH urodila plodom.

U saopštenju se navodi da 4.000 ljudi u Republici Srpskoj ima koristi od novog i modernog vodosnabdijevanja i poboljšanog zbrinjavanja otpadnih voda.

U FBiH, renaturalizacijom područja oko rudnika kod Mostara, Njemačka daje važan doprinos zaštiti životne sredine, ne samo u gradu nego i u cijelom donjem toku Neretve i njenom ušću u Jadransko more, dodaje se u saopštenju.

Njemačka Vlada do sada je za projekte finansijske saradnje u BiH stavila na raspolaganje oko 800 miliona evra.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/njemacka-otpisala-dug-bih-od-128-miliona-evra/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot