Za koliko će nam registracija biti skuplja?

Objavljeno: 3. 5. 2017 u 20:20h

Loša vijest stiže za vozače. Poskupljuje registracija. Za registraciju automobila vjerovatno ćete morati da dodate još desetak maraka. I to za naknadu za zagađivanje životne sredine.

Nakon što je u Narodnoj skupštini RS usvojena izmjena Zakona o zaštiti vazduha, u Vladi još razmatraju koliku će naknadu odrezati. Vozači poručuju da im je skupo i ono što već plaćaju.

Novi namet na vozače odlaziće u kasu Fonda za životnu sredinu. A sa te adrese će, kako kažu u Fondu, otići tamo gdje treba. Vrijeme je, poručuju, da se ugledamo na komšije iz regiona, koji već godinama na taj način pune kasu za zaštitu životne sredine.

“U ovom slučaju uspostavljanju naknade za zagađivače vazduha, ta sredstva bila bi strogo namjenskog karaktera. Mogla bi se koristiti za projekte sufinansiranja, projekte smanjenja zagađenja vazduha, odnosno projekte energetske efikasnosti, koji za konačan cilj imaju smanjenje emisije štetnih gasova u vazduh”, kaže Srđan Todorović, direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS.

Osiguranje, porez, taksa za vodoprivredu, zeleni karton, tehnički pregled i republička taksa – samo su neke od stavki koje vozači posljednjih godina plaćaju. Cijenu diktira vrsta automobila, od koje će zavisiti i visina novog nameta.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/za-koliko-ce-nam-registracija-biti-skuplja/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])