Budimo humani: Snježani Bašević potreban novac za transplantaciju

Objavljeno: 30. 4. 2017 u 11:10h

Sokočanki Snježani Bašević potrebna je pomoć šire zajednice da bi preko Otvorene mreže što prije otišla na transplantaciju bubrega u Francusku, za šta joj je potrebno 100.000 KM.

Ona je u Sarajevsko-romanijskoj i gornjedrinskoj regiji poznata kao humanitarni radnik, osnivač i predsjednik Udruženja za pomoć licima sa posebnim potrebama “Podrška” Sokolac.

“Godinama sam pomagala drugima u nevolji, prikupljala sredstva za liječenja i realizovala mnogo projekata kroz koje sam pomagala licima sa posebnim potrebama, sada je pomoć potrebna meni”, kaže Snježana.

Ona se nada pomoći, kako Ministarstva zdravlja, tako i Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Snježana ima urođenu obostranu policistozu bubrega, koju su ona i njen pokojni brat naslijedili od majke, za šta je saznala 1985. godine, ali se lavovski borila da pobijedi bolest.

Prošle sedmice je počela da odlazi na dijalizu u Dijalizni centar u Kasindolu, ali taj vid terapije veoma teško podnosi. Jedina šansa je transplantacija bubrega, za šta joj je potrebno 100.000 KM.

Nema bližih srodnika, a brat i majka su joj umrli od iste bolesti.

“Za početak bi mi bilo neophodno 50.000 KM, da bi mogla prikupiti sve nalaze i naći se na listi čekanja”, kaže Snježana.

Sredstva za pomoć Snježani Bašević, mogu se uplaćivati na žiro račun 5620128111736457 ili na račun Udruženja “Podrška” 5620128064449248 NLB Razvojna banka.

Od 1. do 31. maja u funkciji će biti i humanitarni broj 1413 čijim pozivom građani mogu da daruju 1 KM za liječenje Snježane Bašević.

Udruženje za pomoć licima sa invaliditetom “Podrška” Sokolac je humanitarna nevladina organizacija koja kroz organizovano pružanje usluga i kontinuirano razvijanje svih oblika edukativne, psiho-socijalne i zdravstvene pomoći doprinosi razvoju psihofizičkih sposobnosti invalidnih lica i njihovih porodica.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/budimo-humani-snjezani-basevic-potreban-novac-za-transplantaciju/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot