Ubici zajmodavca 15 godina zatvora

Objavljeno: 29. 4. 2017 u 16:10h

Radan Vekić (24) iz Prijedora pravosnažno je osuđen u Vrhovnom sudu RS na 15 godina i tri mjeseca zatvora zbog ubistva sugrađanina Milana Maksimovića (50) na lokalnom putu u selu Špadići kod Prijedora.

Vijeće Vrhovnog suda RS odbilo je žalbu odbrane optuženog i potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci kojom je mladić, osim ubistva, osuđen i za nedozvoljeno držanje puške “M-48”.

Prema presudi, Vekić je Maksimovića ubio 14. maja ove godine na podmukao način namamivši ga u klopku. U presudi se navodi da je on toga dana dogovorio sa Maksimovićem da mu vrati novac koji mu je dugovao. Međutim, nije došao na dogovoreno mjesto za  vraćanje duga, već je pozvao telefonom Maksimovića i rekao da mu je “golf” ostao u kvaru u Špadićima kod Prijedora i da dođe po njega. Žrtva mu je zbog ranijih dobrih odnosa povjerovala i otišla u Špadiće. Vekić se sakrio iza svog vozila i kada se Maksimović pojavio, pucao je u njega iz puške “M-48”. Pogodio ga je dva puta, i to u grudi i glavu.

U obrazloženju prvostepene presude stoji da je odbrana optuženog tvrdila da je on kobnog dana imao namjeru da se ubije jer nije mogao da podnese pritisak zbog stalnog povećanja duga, ali to nije dokazano. Prema ovom spisu, na osnovu prikupljenih dokaza odbrane i optužbe Vekić je dugovao žrtvi 1.900 maraka.

Osuđenom su kao otežavajuće okolnosti uzeti njegova  upornost i podmuklost pri izvršenju krivičnog djela, dok je u njegovu korist uzeta činjenica da je neosuđivan, porodičan čovjek, ali i to da se pokajao tokom suđenja.

Sud je Vekića obavezao na plaćanje troškova postupka u iznosu od 3.159 maraka i sudskog paušala od 150 maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ubici-zajmodavca-15-godina-zatvora/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot