Prvog maja sunčano uz temperaturu do 25 stepeni

Objavljeno: 28. 4. 2017 u 14:14h

Mnoge građane zanima kakvo vrijeme će biti na Praznik rada, a kako su najavili meteorolozi, ovogodišnje prvomajsko jutro biće hladno i pretežno vedro.

“Tokom dana, 1. maja, biće pretežno sunčano u BiH uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 1 i 5°C, na jugu od 6 do 10°C. Najviša dnevna temperatura između 20 i 25°C”, kažu meteorolozi.

Kada su u pitanju dani vikenda, u subotu se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. Obilnije padavine će biti prije podne u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Očekuje se između 30 i 60 litara padavina po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara, a na planinama je moguć i snijeg.

U subotu će u RS prije podne biti oblačno s češćom i obilnijom kišom na istoku i jugu. Na krajnjem sjeverozapadu do podnevnih časova očekuje se jenjavanje i postepen prestanak padavina.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme se očekuje u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne i istočnim područjima Hercegovine. U ostalim područjima malo do umjereno naoblačenje.

U noći na ponedjeljak slijedi razvedravanje, vjetar slab umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera.

“U posljednje tri godine za Prvi maj u Banjaluci je padala kiša, a prošle godine je bilo i hladno. Od 2000. godine do danas, devet godina za Prvi maj u Banjaluci je padala kiša. Jedino 2012. i 2013. je bilo sunčano uz temperaturu iznad 30 stepeni”, kažu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prvog-maja-suncano-uz-temperaturu-do-25-stepeni/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot