Kolektor pokreće proizvodnju u Srpcu

Objavljeno: 26. 4. 2017 u 15:25h

Laktaška firma “Kolektor CCL” otvoriće do kraja godine proizvodni pogon u Srpcu u kojem bi trebalo da bude zaposleno 30 radnika.

Dogovor o pokretanju proizvodnje uslijedio je nakon višemjesečnih pregovora ove firme sa opštinskom upravom iz Srpca.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević izrazio je zadovoljstvo što će nakon dužeg vremena u ovoj lokalnoj zajednici biti otvorena nova fabrika.

“Proizvodnja bi trebalo da počne u novembru i u skladu s potrebama tržišta konstantno će se širiti, pa bi samim tim i broj radnika u budućnosti trebalo da bude veći”, rekao je Dragosavljević.

Firma “Kolektor CCL” je nedavno u Srpcu organizovala prezentaciju kojoj je prisustvovalo više od 500 ljudi, a poslije nje je podneseno 300 prijava za rad. Ova laktaška firma nalazi se u sastavu slovenačke kompanije “Kolektor” iz Idrije koja ima 30 preduzeća u Evropi, Aziji i Sjevernoj Americi. U Laktaše je stigla u junu 2005. godine i počela sa 60 radnika, da bi trenutno broj zaposlenih dostigao 380. Prije dvije godine izgradili su i modernu fabriku u Klašnicama, tako da danas posluju na dvije lokacije na području laktaške opštine.

“Njihov proizvodni program baziran je na dvije grane – proizvodnji komutatora za automobilsku industriju, ručne i kućanske aparate i industrijske mašine i proizvodnji elektrokomponenti, odnosno prigušnica i transformatora. “Kolektor” se bavi i energetikom, industrijskim razvojem i građevinarstvom”, podsjetio je Dragosavljević.

Promet laktaškog “Kolektora” je prošle godine iznosio oko 17,5 miliona evra, a 99 odsto proizvoda namijenjeno je za izvoz.

Ambiciozni planovi

“Kolektor” do 2019. godine planira kontinuiran rast poslovanja, tako da bi izvoz laktaške fabrike trebalo da dostigne 24 miliona evra.

Prošlogodišnji promet “Kolektora” na svjetskom nivou iznosio je 500 miliona, a ukoliko bude ostvaren planirani rast, u naredne dvije godine trebalo bi da dostigne 750 miliona evra.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/kolektor-pokrece-proizvodnju-u-srpcu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot