Dionica autoputa Banjaluka-Prnjavor u funkciji do kraja godine

Objavljeno: 26. 4. 2017 u 18:06h

Dionica autoputa od Banjaluke do Prnjavora u dužini od 36,3 kilometra trebalo bi da bude završena do kraja godine, poručili su danas nakon što su obišli gradilište Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza RS, i Dušan Topić, direktor “Autoputeva RS”.

“Nadam se da će ova trasa biti puštena u saobraćaj krajem ove godine. Bilo je određenih zastoja u realizaciji ovog projekta zbog niskih temperatura, ali to nije značajno uticalo na dinamiku radova”, rekao je Trninić.

Na trasi autoputa od Banjaluke do Doboja, koja je duga nešto više od 72 kilometra, urađeni su svi veći objekti i ostalo je još da se urade završni radovi, presvuče asfalt, postavi signalizacija, odbojne ogradi, protivzvučne barijere itd.

“Uskoro bi trebalo da počne i spajanje dionice s petljom u Mahovljanima, ali i izmještanje magistralnog puta u Drugovićima. Cilj je da se sredinom godine pusti u saobraćaj prvih deset kilometara”, rekao je Topić.

Na trasi autoputa koja se gradi trenutno je angažovano oko 600 radnika i kako se radovi budu privodili kraju biće ih sve više, a kako je rekao Marko Salapura, šef gradilišta, ukoliko ne bude nikakvih nepredviđenih situacija radovi bi trebalo da budu završeni u roku.

Ugovorena vrijednost radova na autoputu od Banjaluke do Doboja je oko 340 miliona evra, ali će sasvim sigurno to na kraju biti nešto malo više. Izgradnju ovog autoputa finansijski prate Evropska banka za obnovu i razvoj te Evropska investiciona banka.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dionica-autoputa-banjaluka-prnjavor-u-funkciji-do-kraja-godine/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot