Crna Gora: Učitelj ošamario sedmogodišnju djevojčicu? (Foto)

Objavljeno: 25. 4. 2017 u 14:29h

Sedmogodišnja djevojčica V.S., učenica drugog razreda šavničkog Obrazovnog centra, dobila je šamar od učitelja M.Ć.

To u izjavi Dnevnim novinama tvrdi njen otac Željko Saliju.

Prema Željkovim navodima, do incidenta je došlo jer je djevojčica, na pitanje nastavnika zašto nije uradila zadatak, odgovorila: “Zato što to niste izdiktirali”.

“Pitao je zašto nisi to uradila, a ona mu je rekla: ‘Zato što niste to izdiktirali’. Zatim je nastavnik udario pesnicom od sto i odvalio joj šamarčinu”, tvrdi otac sedmogodišnje djevojčice.

Naime, fotografija učenice sa crvenim pečatima na licu, odnosno otiscima od šamara, koje je navodno dobila od nervoznog učitelja, objavljena je na društvenim mrežama i šokirala je crnogorsku javnost.

“Nervozni učitelj istukao djevojčicu!”, opis je fotografije koja je objavljena na Fejsbuk stranici Podgorički vremeplov. Čitav slučaj prijavljen je policiji.

“Ovo je zaista sramno što se desilo, ne zato što je moje dijete, nego za svu djecu je sramota da idu u školu da bi ih neko tukao. Ja svoje dijete ne šaljem da ga neko bije, već u školu da ga neko nešto nauči”, kazao je ogorčeni otac.

Nakon incidenta, roditelji su izvadili ljekarsko uvjerenje i slučaj prijavili nadležnima.

Iz škole ga, kako je rekao, niko nije kontaktirao.

Direktor šavničkog Obrazovnog centra Branko Lazarević kazao je da ta ustanova provjerava navode objavljene na društvenoj mreži Fejsbuk.

“S obzirom na navode u vezi sa današnjim incidentom u Obrazovnom centru, a koji se tiče učenice drugog razreda naše škole, obavještavamo vas da smo od danas u postupku utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti. Nema sumnje da ćemo se ovim pitanjem, kao odgovorna uprava, baviti temeljno, a javnost će biti blagovremeno upoznata”, navodi se u kratkom saopštenju Lazarevića.

Ministarstvo: Nasilje nad djecom strogo sankcionisati

Iz Ministarstva prosvjete su Dnevnim novinama kazali da juče do momenta slanja odgovora nije evidentirana prijava za bilo kakav incident ove vrste.

“Kada je riječ o konkretnom slučaju, u Ministarstvu do momenta slanja odgovora nije evidentirana prijava za bilo kakav incident ove vrste. U bilo kom slučaju nasilja nad djecom od strane nastavnog kadra, isti se od uprave škole mora strogo sankcionisati”, kazali su DN iz resora Damira Šehovića.

Poručili su da će svakako zahtijevati da se u najkraćem roku utvrdi činjenično stanje i preduzmu hitne mjere u skladu sa zakonom, a nakon procedure utvrđivanja odgovornosti.

Izvor: kolektiv.me

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

1 komentar

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Komentari na clanak: Crna Gora: Učitelj ošamario sedmogodišnju djevojčicu? (Foto)

  1. Salih Smailagić Bosanac

    Učitelja MĆ Treba Podhitno Otjrerati U Holandski Hag Medžu Ratne Zločince Na Doživotnu Robiju I To Samo Iz Jednog Prostog Razloga Što Je Ošamarijo Sedmogodišnju Djevojčicu VS ! ! !

    Prikaži/sakrij komentare

    Prijavi komentar

    Spam
    Reklama
    Vrijeđanje

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/crna-gora-ucitelj-osamario-sedmogodisnju-djevojcicu-foto/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot