Bingo i milioni nestali u plamenu

Objavljeno: 24. 4. 2017 u 10:23h

Tržni centar “Bingo” u Mostaru izgorio je do temelja u požaru koji je buknuo u subotu naveče, a pričinjena je šteta koja se mjeri desetinama miliona maraka.

Prema nezvaničnim informacijama, vatrena stihija, koja je izbila u subotu oko 20 časova, krenula je od odjela sa namještajem i objekat površine 2.500 kvadratnih metara progutala za samo pola sata.

U trenutku izbijanja vatre u hipermarketu je pored zaposlenih bio i veći broj kupaca, ali su na vrijeme evakuisani i povrijeđenih nije bilo. Očevici su ispričali da se zbog gustog dima jedan od radnika bio izgubio, ali je i on izašao iz objekta. Dok se vatra širila, a dim prekrivao Mostar, iz objekta su odjekivale eksplozije.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona juče su rekli da će policija obaviti uviđaj nakon što budu stečeni uslovi za bezbjedan ulazak na požarište.

“Vatra je ugašena, ali još ima dijelova gdje nije bezbjedno ulaziti. Sumnja se i da ima plinskih boca koje nisu eksplodirale, tako da uviđaj neće početi dok ne budu stečeni uslovi i uklonjen i najmanji rizik za istražioce. Više informacija o požaru biće poznato nakon istrage”, kazali su u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Mostar kazali su da je montažni objekat u kojem bio tržni centar izgorio u potpunosti i da je od njega ostalo samo zgarište.

“Šteta je stopostotna i ništa se više ne može spasiti. Cijela konstrukcija objekta je porušena i “Bingo” je uništen”, rekao je komandant ove jedinice Petar Jurić.

Na mjestu požara, osim nadležnih službi, juče su bili i brojni radnici koji su nijemo posmatrali izgorjeli objekat u kojem su zarađivali za život.

“Žalosno, ne znam šta da kažem. Od plate koju sam zarađivao u ovom preduzeću hranio sam porodicu”, rekao je jedan od zaposlenih koji je želio da ostane anoniman.

Tržni centar “Bingo” u naselju Vrapčići u Mostaru otvoren je 15. jula 2011. godine i zapošljavao je oko stotinu radnika. Vlasnik ovog lanca trgovina u ovaj hipermarket tada je uložio 12 miliona maraka.

Kompanija “Bingo” širom BiH ima više od 200 prodajnih objekata, a nedavno su kupili i tvornicu za proizvodnju deterdženata “Dita” iz Tuzle.

Gradonačelnik

Mjesto na kojem je nekad bio tržni centar “Bingo” posjetio je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

“Šteta je totalna. Ovo neće samo biti tragedija za kompaniju, dobavljače i zaposlene nego i za cijeli Mostar. Posljedice su nesagledive”, kazao je Bešlić.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/bingo-i-milioni-nestali-u-plamenu/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot