Beker: Novak je kao izduvani balon, a ovo su razlozi

Objavljeno: 24. 4. 2017 u 15:39h

Legendarni teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker smatra da je za pad forme srpskog asa kriv nedostatak strasti koju je izgubio osvajanjem Rolan Garosa.

Njemac je u razgovoru za Skaj sport iznio tri uzroka za pad svog doskorašnjeg igrača.

“Ne možete da izgubite forhend ili servis preko noći, vjerujem da je to do stanja njegovog uma. Mislim da se za Novaka mnogo toga promijenilo nakon što je osvojio Rolan Garos prošle godine, to je bio njegov životni san. Nakon toga se izduvao kao probušeni balon, a nije našao način da vrati vazduh nazad”, rekao je Beker.

Njemac ističe da su protivnici spoznali Novakove slabosti i ovaj trenutak pada iskoristili maksimalno u svoju korist.

“Svlačionica ne spava. Vidjeli su slabost kod vrhunskog igrača i sada žele njegov skalp. Čitaju njegov govor tijela i samim tim uče kako da igraju protiv njega, i to je dodatni problem. Kada dominirate toliko dugo i pobijedite toliko puta, mora doći trenutak kada se plima mijenja. On ima samo 29 godina, još ima vremena da preusmjeri brod u pravom smjeru, ali to mora da uradi što prije – upozorava Đokovićev bivši trener.

Beker dodaje da je Novak psihički dosta nestabiliniji i da njegove emocije rade protiv njega.

“Neke sitnice sada mogu da ga poremete emotivno, kao kada shvati da lopta nije pogodila liniju ili kada ga sudije opomenu. Sve ono što je radilo za njega prošle sezone, ove godine radi protiv njega”, zaključuje Njemac.

Izvor: kurir.rs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/beker-novak-je-kao-izduvani-balon-a-ovo-su-razlozi/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])