Prodaju lažnu Koka Kolu, pravu proizvode za elitu

Objavljeno: 23. 4. 2017 u 14:57h

U Sjevernoj Koreji raste potražnja za Koka Kolom, a boce punjene u Kini nalaze svoj put do ekskluzivnih prodavnica u prijestonici, Pjongjangu.

Ovdje elita i srednja klasa uživa u osvježavajućem piću.

Ipak, u ostatku zemlje obično se nalaze samo imitacije, piše AP.

Sjeverna Koreja i Kuba su jedine dvije zemlje na svijetu u kojima kompanija Koka Kola zvanično ne posluje, rekla je direktorka za komunikacije te kompanije En Mur. Američka agencija navodi da je stanje takvo zbog sankcija uvedenih prema tim zemljama.

Koka Kola iz Kine može se pronaći i u međunarodnim hotelima koje posjećuju mještani koji mogu da priušte visoke cijene, strani turisti i biznismeni, uglavnom iz Kine. Pepsi se, međutim, viđa rijeđe.

Koka Kola koja se služi u lokalnim restoranima i prodavnicama gdje većina tipičnih sjevernokorejaca pazari, vjerovatno je lokalna imitacija, iako iz daljine veoma liči na “pravu stvar”.

Lokalne imitacije u ambalaži od 1,25 litara imaju isti oblik kao autentična Koka Kola, sa odgovarajućom crvenom bojom i speciffičnim čepom, međutim, umjesto kineskih fonetskih karaktera, obično piše “slatko gazirano piće sa ukusom kakaa”.

Na naljepnici se navodi adresa i telefon kompanije koja proizvodi piće, Vongbong Trejding, ali AP nije uspio da dobije bilo kakav komentar, jer su takvi brojevi dostupni samo unutar telefonske mreže Sjeverne Koreje.

Kako navodi AP, ukus “nije loš”. Piće je gazirano i skoro identično u izgledu pravoj Koka Koli.

Kako agencija navodi, svaki ljubitelj bi rekao da je u pitanju dobra kopija.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prodaju-laznu-koka-kolu-pravu-proizvode-za-elitu/||claudebot