Poslodavci u potrazi za 315 radnika

Objavljeno: 23. 4. 2017 u 10:26h

Na regionalnom Sajmu zapošljavanja koji je u petak otvoren u Trebinju 23 poslodavca sa područja Trebinja i istočne Hercegovine, kao i hotelijeri iz Herceg Novog i Kotora, iskazali su potrebu za 315 radnika.

Na sajmu su učestvovale uglavnom privatne firme iz oblasti uslužnih i proizvodnih djelatnosti, a radna mjesta ponudili su i “Svislajon” Industrija alata Trebinje, hoteli “Nar” i “Leotar”, “Herc gradnja” iz Bileće, mesnice “Tarana”, Obrazovni centar Cerovac, “Frikom” i drugi.

Poslodavci su uglavnom tražili građevinske, mašinske i elektroinženjere, pekare, konobare, zidare, sobarice, ali i profesore jezika, ekonomiste i poljoprivredne radnike.

Direktor Zavoda za zapošljavanje RS Miroslav Vujičić kazao je da su iz Crne Gore stigle ponude dva ugostiteljska servisa, koji su iskazali potrebu za 40-ak, većinom sezonskih radnika. Vujičić je podsjetio da je u okviru projekata Zavoda u prošloj godini na nivou Filijale Trebinje zaposleno oko 600 ljudi, a u prva tri mjeseca ove godine 514 lica.

“Ovakav sajam zapošljavanja mnogo će značiti za grad Trebinje i regiju i daje nam nadu da će se mnogima bez posla posrećiti da pronađu svog poslodavca” – rekao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić.

Jelena Nosović iz Trebinja, koja je već tri godine nezaposlena, juče je na Sajmu zapošljavanja aplicirala za posao.

“Do sada sam radila u uslužnim djelatnostima i pekari. Nadam se da će mi se danas posrećiti i da ću dobiti posao za koji sam aplicirala” – rekla je ona.

Ukupna ponuda aktivne radne snage na evidenciji regionalne filijale – koja obuhvata sedam hercegovačkih opština, te Foču i Kalinovik, broji 12.719 nezaposlenih, što je za 3,7 odsto manje nego u prošloj godini.

Na evidenciji Biroa Trebinje je 2.990 osoba koje aktivno traže posao i taj broj je približan prošlogodišnjem.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/poslodavci-u-potrazi-za-315-radnika/||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])