Odlična vijest za pacijente iz BiH: Moguće besplatno liječenje na poznatoj istanbulskoj klinici

Objavljeno: 22. 4. 2017 u 14:27h

Direktor Generalne direkcije vakufa Vlade Republike Turske dr. Adnan Ertem posjetio je juče Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), gdje je razgovarao sa direktoricom ove ustanove prof. dr. Sebijom Izetbegović.

Na sastanku je dogovorena mogućnost besplatnog liječenja za pacijente iz BiH na klinici Bezmialem University Hastahanesi u Istanbulu. Prioritet u korištenju ove usluge će imati mlađi pacijenti, odnosno djeca, kojima je potreban kardiohirurški zahvat, a čija je brojka na listama čekanja u proteklim godinama porasla na 75.

Troškove putovanja, operativnog zahvata i postoperativnog liječenja za pacijenta i jednog pratioca će snositi Generalna direkcija vakufa Vlade Republike Turske, a dogovorena je i mogućnost liječenja ostalih pacijenata iz BiH na drugim turskim klinikama.

Uzimajući u obzir ovu značajnu pomoć iz Turske, KCUS će biti u prilici izdvojiti dodatna sredstva za kupovinu citostatika i aparata za pacijente koji se liječe u ovoj ustanovi.

Menadžment bolnice Bezmialem University Hastahanesi je već ranije boravio u posjeti KCUS-a, te je dogovorena razmjena kadrova za potrebe edukacije i usavršavanja, a s ciljem pružanja što kvalitetnijih usluga pacijentima u BiH.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/odlicna-vijest-za-pacijente-iz-bih-moguce-besplatno-lijecenje-na-poznatoj-istanbulskoj-klinici/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])