Prijedorčanin iskoristio mrtvog inženjera i pribavio korist od pola miliona KM

Objavljeno: 19. 4. 2017 u 11:43h

Vlasnik preduzeća “Karan” iz Prijedora, inicijala S.K., osumnjičen je da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od preko pola miliona KM.

S.K. se tereti da je u periodu, od novembra 2011. do oktobra 2016. godine, koristio licencu za izvođenje elektro instalacija i građevinskih radova na objektima standardne konstrukcije, iako preduzeće za to nije ispunjavalo zakonske uvjete, potvrđeno je iz Policijske uprave Prijedor.

Sumnja se da nije odjavio preminulog inženjera, na osnovu čega je pribavio uvjerenje o zaposlenju radnika, na osnovu čega je od nadležnog Ministarstva pribavio licencu za svoju firmu, a onda retroaktivno odjavio preminulog radnika.

“Osumnjičeni je koristio falsifikovanu licencu za izradu i reviziju projektne dokumentacije, na osnovu koje je tokom 2012. izradio projekat za izgradnju stubne transformatorske stanice i kablovskih vodova, za jedno privatno preduzeće u Prijedoru. Za glavnog inžinjera imenovao je bivšeg radnika svog preduzeća, koji je i potpisnik projektne dokumentacije, a koji je preminuo prije sačinjavanja projekta”, rečeno je u prijedorskoj policiji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prijedorcanin-iskoristio-mrtvog-inzenjera-i-pribavio-korist-od-pola-miliona-km/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])