Naredna tri dana susnježica i snijeg, temperature ispod nule

Objavljeno: 19. 4. 2017 u 11:01h

Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme. Više padavina ujutro i u noći na četvrtak. U jutarnjim satima većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša.

Tokom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. Očekuje između 5 i 15 litara padavina po metru kvadratnom.

Na jugu prije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom.

Preko dana u nizinama će padati i kiša. Očekuje se između 10 i 30 litara padavina po metru kvadratnom. Na jugu pretežno oblačno, a poslije podne smanjenje oblačnosti. Slabije padavine u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 1 do 5°C.

Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U petak prije podne sa snijegom ili susnježicom.

U noći na subotu smanjenje oblačnosti. U Hercegovini prije podne pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar prije podne umjeren i jak sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1°C, na jugu zemlje od 2 do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 13°C.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/naredna-tri-dana-susnjezica-i-snijeg-temperature-ispod-nule/||claudebot