Dodik: Odvojeno ćemo obilježavati Dan VRS

Objavljeno: 19. 4. 2017 u 15:15h

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da će Dan Vojske Republike Srpske biti obilježavan odvojeno od Oružanih snaga BiH i mimo kasarni ovih snaga.

“Nikakve milostinje ne tražim, pogotovo ne sa nivoa BiH. Ukoliko ne stignemo ove godine, narednih ćemo sigurno posebno obilježavati Dan VRS”, rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je VRS neupitna sa stanovišta doprinosa za slobodu srpskog naroda i stvaranja Republike Srpske.

“Bilo kakav pokušaj bacanja tamne mrlje na obilježavanje Dana VRS ne dolazi u obzir. Prema tome, već ove godine ćemo pokušati da obilježimo ovaj dan mimo kasarni Oružanih snaga BiH”, dodao je Dodik.

On je naglasio da Oružane snage BiH sve više nisu snage svih u ovoj zemlji, jer pokušavaju da se postave na neki drugi način.

“Njihove su igre o tome šta je nekome dozvoljeno, a šta nije u BiH, a ne naše. Vojska Republike Srpske će posebno obilježavati svoj dan, a već danas sam formirao ekipu koja bi ovo trebalo da uradi”, rekao je Dodik.

On smatra da je od početka bila greška što se dozvolilo da se sve obilježava u okviru Oružanih snaga BiH i da se zavisi od nečije volje.

“Kada je riječ o drugom dijelu BiH, onda se ne postavlja ništa ovako. Oružane snage su vještačka kategorija, nisu snage BiH, nego NaATO i nekih drugih faktora”, zaključio je Dodik.

Vojska Republike Srpske formirana je 12. maja 1992. godine i postojala je do 1. januara 2006. godine, nakon čega je integrisana u Oružane snage BiH kao Treći puk.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dodik-odvojeno-cemo-obiljezavati-dan-vrs/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])