Auto-mafijaš iz Istočnog Sarajeva likvidiran sa 24 metka

Objavljeno: 18. 4. 2017 u 12:26h

Aleksandar Bulatović (30) iz Istočnog Sarajeva i Saša Vidović (34) iz Bijeljine optuženi su za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), osuđivanog člana auto-mafije iz Istočnog Sarajeva, na koga su ispalili čak 24 hica iz automatske puške.

Optužnicu protiv njih podiglo je Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog tužilaštva.  Optužnicu je potvrdio banjalučki Okružni sud, a osim za ubistvo ona ih tereti i za izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija i krađu vozila.

Prema optužnici Bulatović i Vidović su pripremili i organizovali ubistvo Lazarevića kojeg su usmrtili 16. oktobra prošle godine dva časa poslije ponoći. Tada su na njega dok se vozio u  “golfu A7” u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu ispalili čak 24 hica iz automatske puške. Lazarević je pogođen s više hitaca i preminuo je na mjestu zločina. Optuženi su pobjegli prema Sarajevu gdje su u blizini jedne stambene zgrade zapalili ukradeni BMNj Dž5 kojim su pobjegli.  U vozilu su ostavili automatsku pušku s dva okvira puna municije koji su izgorjeli. Usljed plamena i visoke temperature aktiviralo se 26 metaka, a oštećen je stan Jasmina Ć. na kojem su popucala prozorska stakla i istopljena PVC stolarija na spavaćoj sobi. Tom prilikom oštećena su i vrata na garaži Nedžada K. U optužnici se navodi da su na ovaj način optuženi ugrozili živote dvije djevojke koje su se zatekle u stanu u prizemlju zgrade pored koje gorio BMNj.

Vidović i Bulatović uhapšeni su nakon ove paljevine u sarajevskom naselju Hrasno. Bulatović je bježeći od policije sa sebe skidao odjeću i bacao je da ne bi bio prepoznat pa je uhapšen u gaćama. Vidović je uhapšen nekoliko minuta kasnije. U izgorjelom automobilu nađena je automatska puška koja je oštećena. Iako u optužnici nisu navedeni motivi zločina, ranije su u MUP-u Republike Srpske rekli da se sumnja da je ubistvo Lazarevića naručeno iz kriminalnih krugova.

Optuženi, ali i ubijeni poznati su po činjenju krivičnih djela i osuđivani su.

Dokazi

Advokati Saše Vidovića, Milan Petković i Mirko Dabić istakli su da Tužilaštvo nema dokaza za optužnicu protiv njihovog branjenika i saoptuženog.

“Nema nijednog dokaza sem manjeg broja barutnih čestica na garderobi optuženih. Taj dokaz je problematičan, a i nezakonit jer je izuzet nakon tri mjeseca od ubistva. Nema ni očevidaca događaja kao ni dokaza s mjesta ubistva”, rekao je advokat Milan Petković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/auto-mafijas-iz-istocnog-sarajeva-likvidiran-sa-24-metka/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])