Rezultati istrage o uzrocima stradalih kod Teočaka: Ugušio ih dim pa progutala vatra

Objavljeno: 17. 4. 2017 u 20:21h

Preliminarni rezultati obdukcije ukazuju na to da je smrt stradalih u požaru kod Teočaka nastupila usljed gušenja dimom, a tijela su potom potpuno izgorjela, potvrdio je za “Nezavisne” Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Vjeruje se da su u subotu naveče u vikendici koju je vatra progutala kod jezera Sniježnica život izgubili Sanel Ibrahimović (41) i njegov sin V.I. (12), te njihov prijatelj Safet Mehić (50), vlasnik objekta. Zvanično, identitet se utvrđuje.

“Tijela su ugljenisana i nije ih moguće prepoznati pa se stoga mora raditi i na utvrđivanju njihovog identiteta. Velika je vjerovatnoća da su to ljudi čija imena se spominju u medijima, ali to se mora pouzdano utvrditi”, rečeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Kako su dodali u ovom tužilaštvu, postupajući tužilac izdao je naredbu vještaku protivpožarne struke da utvrdi uzrok požara.

Pretpostavlja se da se vatra proširila iz peći, takozvane bubnjare, ali je to još u nepotvrđenoj formi.

“U objektu nije bilo struje, tako da vještak elektrostruke neće raditi vještačenja”, rekli su u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Svjedoci kažu kako su požar primijetili sa druge strane jezera, ali zbog nepristupačnosti terena nisu mogli ništa uraditi.

S obzirom na to da je objekat bio uglavnom od drveta, vatrena stihija ga je progutala za kratko vrijeme i od vikendice je, po riječima očevidaca, ostalo samo zgarište.

Prema medijskim natpisima, Ibrahimović i njegov stradali sin živjeli su u Srednjoj Trnovi, kod Ugljevika. Sanel se sa suprugom rastavio, a ima još dvojicu sinova, od kojih je jedan sedmi, a drugi deveti razred.

Safet Mehić je rodom iz Teočaka, a živio je u Bijeljini. Za rodni kraj je bio emotivno vezan, tako da je tu sagradio vikendicu pored jezera, gdje se često odmarao uz ribolov.

Uviđaj nakon ove tragedije izvršili su pripadnici Policijske stanice Teočak i Odjeljenja kriminalističke policije Kalesija, a na mjestu događaja bio je i kantonalni tužilac.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rezultati-istrage-o-uzrocima-stradalih-kod-teocaka-ugusio-ih-dim-pa-progutala-vatra/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot