Hladnoća produžila grijnu sezonu

Objavljeno: 17. 4. 2017 u 21:00h

Iako je grijna sezona zvanično završena u subotu, zbog najavljenih veoma niskih temperatura za ovo doba godine, radijatori će ostati topli i narednih dana u skoro svim gradovima u BiH.

U banjalučkoj “Toplani” kažu, ako temperature tri dana uzastopno mjerene u 21 čas budu 12 stepeni i niže, da će Banjalučani imati tople radijatore.

“Dnevni režim rada postrojenja prvenstveno će zavisiti od temperature vanjskog vazduha”,  kazali su u banjalučkoj “Toplani”.

Ženja Ljubuškić, direktor JKP “Toplane Sarajevo”, kaže da će zbog niskih  jutarnjih temperatura vazduha i narednih dana Sarajlije imati grijanje.

“Grijanje će se nastaviti bez obzira na to što je shodno Uredbi o općim uvjetima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije predvideno da sezona grijanja za 2016/2017. godinu bude završena 15. aprila”, kazao je   Ljubuškić.

Dodao je da su u pripravnosti do 15. maja ako temperaturni uslovi budu zahtijevali grijanje.

“Poslije 15. maja počinje remont sistema daljinskog grijanja za sljedeću grijnu sezonu”,  kazao je Ljubuškić.

Elvir Bošnjak, izvršni direktor za tehničke poslove JP “Grijanje” Zenica, rekao je da je sezona grijanja u Zenici završena 15. aprila te da neće biti dodatnog zagrijavanja.

Iz “Toplane Prijedor” obećavaju tople radijatore ako temperature tri dana uzastopno budu  ispod 12 stepeni, te kažu da će grijati do 20. aprila.

U preduzeću “Centralno grijanje” Tuzla kažu da će grijna sezona trajati dokle god bude potrebno.

“Grijanje će se nastaviti sve dok se vremenske prilike ne poprave, iako je grijna sezona u Tuzli trebalo da traje do 15. aprila”, kažu u tom preduzeću.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/hladnoca-produzila-grijnu-sezonu/||claudebot