Prijedorčanka među oblacima: Od leta do leta sve zaljubljenija u posao stjuardese

Objavljeno: 16. 4. 2017 u 11:28h

Neke odluke u životu ljudi donose naglo i spontano, a neke dolaze tek nakon razmatranja i dugotrajnog promišljanja. Za one važne odluke često si uzmemo malo više vremena, ako si to možemo ‘priuštiti’, a za neke nam je, osim vremena, potrebno i malo hrabrosti. Takvom opisu odgovarala bi odluka Hane Spahić  iz Prijedora  koja se tokom studija  odlučila na veliki preokret  i postala – stjuardesa u aviokompaniji Emirates.

Hana Spahić je rođena u Prijedoru, a nakon završetka srednje škole u Sanskom Mostu odlazi na studije  u Sarajevo. Kako i sama kaže nikada nije razmišljala o ovom pozivu, ali je uz ohrabrenje sestre otišla na regrutovanje mladih kadrova za rad u Emirates Group, i nije pogriješila.

Nakon što je uspješno prošla sve ispite i došla do završnog intervjua gdje je još sa sedam djevojaka otišla direktno u Dubai, i prošla sve potrebne obuke da bi počela sa radom, odnosno stvarnim letovima.

Nakon što je obavila prvi let i doživjela iskustvo vožnje u kokpitu prilikom slijetanja i uzlijetanja, Hana je od leta do leta malo bolje upoznala i uslove rada.

Na pitanje da li joj je žao što se nije odlučila za posao u struci nakon toliko godina školovanja, Hana će odgovoriti potvrdno jer je uložila mnogo truda i snage. S druge strane, ističe da joj nije žao jer je do ovog uspjeha došla sama, bez ičije pomoći.

‘Želimo vam ugodan let!’ i ‘Nadamo se da ste uživali u letu’, riječi su kojima mnoge stjuardese u ovom trenutku pozdravljaju svoje putnike. Hani, koja je s nama podijelila svoju priču, mi želimo ugodan let i sretan put, baš svaki put.

Izvor: Inmedia

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/prijedorcanka-medu-oblacima-od-leta-do-leta-sve-zaljubljenija-u-posao-stjuardese/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])