Anđela, djevojčica koja muzikom oduševljava svakoga ko je čuje

Objavljeno: 16. 4. 2017 u 15:26h

Anđela Mišić, učenica sedmog razreda Osnovne škole “Aleksa Jakšić” iz Milića, druženje sa gitarom počela je iz zabave, a danas joj ovaj instrument zahvaljujući talentu donosi nagrade i priznanja sa raznih muzičkih smotri.

Druženje sa gitarom počelo je slučajno, na kursu koji je prije pet godina organizovan za milićke osnovce… Danas je djevojčica Anđela Mišić “pobrala” niz priznanja i diploma za prva i druga mjesta, čime je skrenula pažnju muzičkih pedagoga na svoj talenat

Od 2015. godine, kada je osvojila drugu nagradu na 6. Gitarskom takmičenju u Valjevu, do danas, Anđela je u konkurenciji vršnjaka iz muzičkih škola u regionu “pobrala” niz priznanja i diploma za prva i druga mjesta, čime je skrenula pažnju muzičkih pedagoga na svoj talenat.

Od tog prvog takmičarskog nastupa djevojčica iz Milića predstavila je svoje umijeće na muzičkim smotrama u Zvorniku, Bijeljini, Šapcu i u drugim gradovima, a sa svakog se vratila sa nagradama i diplomama. Predstavljala se djelima klasičnih kompozitora, Betovena, Pujola, Lenjanija…

“Sljedeće takmičenje je u Zvorniku i organizuje ga naša škola, a nakon toga imaćemo još tamičenja u regiji. Posebno me raduje i već se pripremam za Gitar fest u Beogradu, na kojem planiram da nastupim iduće godine”, istakla je Mišićeva.

Druženje sa gitarom počelo je slučajno, na kursu koji je prije pet godina organizovan za milićke osnovce.

“U početku nas je bilo skoro šezdeset. Nakon izvjesnog vremena taj broj se počeo smanjivati, mnogi su odustali, pa je kurs uskoro otkazan. Bilo mi je krivo, jer što sam više vježbala, gitara mi je sve više ulazila u krv”, ispričala je Srni Mišićeva.

Bilo je to vrijeme kada je trebalo donijeti odluku, ostaviti gitaru i odreći se tog muzičkog zadovoljstva ili pokušati nastaviti sa radom. U tome joj je pomogao otac Dragan.

“Tata mi je uvijek bio podrška. On me i nagovorio da se opredijelim za taj muzički instrument, kupio mi prvu gitaru, a kada je kurs otkazan, rekao je da treba da nastavim da vježbam. Možda je ta podrška i posljedica toga što se i sam nekada bavio muzikom, svirajući na klavijaturama”, priča Anđela.

Muzičko usavršavanje Anđela je nastavila u Osnovnoj muzičkoj školi “Vojin Komadina” u Zvorniku. Vježba kod profesora Dragana Nikolića, za koga kaže da joj je velika podrška.

“U školi vježbam jednom sedmično po sat vremena, a u kući svaki dan najmanje po tri sata”, kaže Anđela.

Uporan rad i ljubav prema muzici već nakon nekoliko godina dali su vidljive rezultate.

Iako je posvećena gitari, Anđela nije zanemarila ni školske obaveze. Odlična je učenica, uz sve to igra u folklornom ansamblu, a namjerava da se uključi i u košarkašku sekciju.

Kaže da se uz dobru organizaciju sve može stići. Ipak, sebe u budućnosti vidi kao muzičku ličnost, istaknutog instrumentalistu ili člana nekog poznatog orkestra.

Izvor: Agencije/Goran Perić

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/andela-djevojcica-koja-muzikom-odusevljava-svakoga-ko-je-cuje/||claudebot