Sjeverna Koreja upozorila SAD: Spremni smo za nuklearni napad, ovo su mete

Objavljeno: 15. 4. 2017 u 10:17h

Sjeverna Koreja zaprijetila je da će izvesti preventivni napad na američke vojne baze u Japanu i Južnoj Koreji, kao i na predsjedničku rezidenciju u Seulu u slučaju agresije SAD, saopštili su u petak predstavnici Generalštaba Korejske narodne armije. Sjevernokorejska vojska je zaprijetila i uništenjem nosača aviona „Karl Vinson“.

„Sve političke, ekonomske i vojne provokacije biće odlučno uništene supermoćnim odgovorom naše armije i naroda“, navedeno je u saopštenju koje je prenijela Centralna telegrafska agencija Koreje.

Kako je naveo predstavnik Generalštaba Korejske narodne armije, odgovor Sjeverne Koreje podrazumjeva i „iznenadni preventivni napad“ na kopnu, moru i iz vazduha.

Kao mogući objekti za napad sjevernokorejske armije navedene su vojne baze SAD u Osani, Kunsani i Pjonteku, kao i predsjednika rezidencija „Čonvade“ koja će, kako je zaprijetio sjevernokorejski generalštab, „biti pretvorena u pepeo za nekoliko minuta“.

Predstavnik Generalštaba je upozorio da ne treba zaboraviti da su rakete Sjeverne Koreje usmjerene na baze SAD u Japanu, kao i na samoj američkoj teritoriji.

Situacija u vezi sa Sjevernom Korejom zaoštrila se nakon što se Korejskom poluostrvu približila grupa američkih vojnih brodova na čelu s nosačem aviona „Karl Vinson“, pošta su nakon napada američkih krstarećih raketa na Siriju mediji počeli aktivno da razvijaju temu mogućnosti istih takvih dejstava protiv Sjeverne Koreje.

„Što se više približavaju veliki ciljevi, među kojima je i nuklearni nosač aviona, to će efikasniji biti uništiteljski napad“, navedeno je u saopštenju.

Vojska Sjeverne Koreje zaprijetila je juče da će “nemilosrdno opustoštiti” SAD ukoliko odluče da napadnu tu zemlju.

Prethodno je američka televizija En-Bi-Si njuz, pozivajući se na upućene obavještajne američke zvaničnike, objavila da su SAD spremne da pokrenu preventivni udar konvencionalnim naoružanjem na Sjevernu Koreju ukoliko dođe do još jednog nuklearnog testa.

Pentagon je odbio da komentariše tvrdnje američke televizije En-Bi-Si njuz.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sjeverna-koreja-upozorila-sad-spremni-smo-za-nuklearni-napad-ovo-su-mete/||claudebot