Graničar krao novac iz prtljaga putnika

Objavljeno: 15. 4. 2017 u 11:48h

Granični policajac na Aerodromu Sarajevo Aleksandar Pekić osuđen je u Sudu BiH na sedam mjeseci zatvora jer je iz prtljaga putnika krao novac.

Pekiću je zbog zloupotrebe službenog položaja uz zatvorsku kaznu izrečena i mjera zabrane vršenja službene dužnosti u trajanju od tri godine od momenta izricanja pravosnažne presude.

Tužilaštvo BiH graničara je teretilo da je od februara do marta prošle godine kao vođa tima na pregledu pasoša na sarajevskom Aerodromu, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, tokom pregleda prtljaga putnika u više navrata iz torbi krao novac.

Pekić je uhapšen u martu prošle godine nakon što je otkriven da je tokom pregleda prtljaga leta iz Istanbula jednom državljaninu Turske, BiH i Tunisa uzeo određenu sumu novca i stvari.

Tada je tokom pretresa službenih prostorija koje je koristio osumnjičeni pronađen ukradeni novac i predmeti koji su oduzeti.

Da su granični policajci BiH i ranije punili rubrike crne hronike zbog krivičnih djela govori podatak da je lani u velikoj akciji Federalne uprave policija zbog šverca droge  uhapšeno osam osoba među kojima je bio i graničar O. M.

Akcija pod nazivom “Megan 1” sprovedena je na području Mostara, Širokog Brijega i Ljubuškog. Policija je uhapšene teretila da su kao organizovana kriminalna grupa švercovali drogu i zelenašili.

Tada je pretreseno devet lokacija gdje je zaplijenjena određena količina spida, heroina i kanabisa, oružje i mobilni telefoni.

Na suzbijanju šverca droge samo tri godine ranije u akciji “Krug” takođe je uhapšeno osam osoba među kojima je bio granični policajac R. Č. Grupa je terećena da je nabavljala drogu koju je rasturala na području Prijedora, Novog Grada i Gradiške. Policija je tada zaplijenila i određenu količinu narkotika.

Šverc na granici

Osam graničnih policajaca uhapšeno je prije tri godine u akciji “Pauk” zbog šverca stoke. Oni su terećeni da su kao dio organizovane kriminalne grupe krijumčarili stoku iz Srbije u BiH i tako zaradili više miliona maraka. Tokom ove akcije uhapšeno je 58 osoba a pretresom kod njih je ukupno pronađeno i oduzeto 450.000 maraka.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/granicar-krao-novac-iz-prtljaga-putnika/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot