Nerazdvojnog druga ubio sa dva hica iz sačmarice

Objavljeno: 14. 4. 2017 u 10:30h

Omer Fatić (26) iz sela Gračanica kod Živinica uhapšen je zbog sumnje da je hicima iz lovačke puške ubio prijatelja i školskog druga Sedina Mušića (24) iz sela Zelenika.

Fatić je druga ubio u srijedu uveče ispred svoje kuće u selu Gračanica nakon cjelodnevnog zajedničkog druženja. Iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona su saopštili da je ubistvu  prethodila svađa.

“Utvrđeno je da su mladići zajedno proveli cijeli dan. U večernjim časovima automobilom su se dovezli do kuće osumnjičenog Fatića. On je po izlasku iz vozila otišao u kuću iz koje se vratio sa puškom sačmaricom iz koje je pucao u Mušića dok je sjedio u vozilu. Ispalio je dva hica u njega”, rekli su u Tužilaštvu TK.

Dodali su da se sumnja da su se mladići prethodno posvađali, ali da motiv zločina ipak još nije poznat.

“Postupajući tužilac je izdao naredbu za vađenje krvi od osumnjičenog, kao i  naredbu  za obdukciju tijela stradalog. U toku je istraga i biće urađena  vještačenja  u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog ubistva”, rekli su u Tužilaštvu TK.

Mještani sela Zelenike i Gračanice nikako ne mogu da shvate zašto je Fatić ubio Mušića jer su kako kažu oni bili najbolji i nerazdvojni drugovi.

“Stalno su se družili još od djetinjstva. Bili su skoro nerazdvojni još iz školskih dana. Nisam čula da su se prije sukobili. Tako da nam je nejasno šta je doprinijelo zločinu. Priča se da su taj kobni dan pili alkohol pa je moguće da su se napili i da nisu znali šta rade”, kazala je jedna mještanka sela Gračanica ne želeći da joj pominjemo ime.

U selu Zelenika odakle je ubijeni juče je vladala tuga i muk. Ispred kuće Mušića okupio se veliki broj rodbine, prijatelja i komšija. Svi su s nevjericom pričali o kobnom događaju.

“Imam četvoro djece, a Sedin mi je najmlađi. Kada su mi javili da je ubijen, nisam mogao povjerovati. Kamo sreće da nikad nisam dočekao ovaj dan”, rekao je kroz suze otac ubijenog Sedina, Zijad Mušić.

U MUP-u TK su potvrdili da je osumnjičeni Fatić  uhapšen zbog ubistva i kazali da će nakon ispitivanja biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva. Nisu navodili detalje.

Do zaključenja ovog broja “Glasa Srpske” osumnjičeni nije bio ispitan u policiji i predat Tužilaštvu.

Razmirice i zločini

Na području Živinica posljednjih godina počinjeno je više ubistava zbog razmirica. Posljednje se desilo 14. februara kada je Almin Alić iz Banovića nožem ubio radnika obezbjeđenja kafića “Sunce” Halila Avdibašića. Svemu je prethodila svađa zbog toga što je Avdibašić iz lokala izbacio Alića. U junu 2015.  godine u naselju Bašigovci ubijena je Svetlana Seferović. Zbog zločina je na 12 godina osuđen njen suprug Zarif koji je sve pokušao da prikrije prijavivši da su ih napali razbojnici. U aprilu te godine Mensudin Ahmetović Memo ubio je invalida Vahidina Islamovića zbog 24.000 maraka.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/nerazdvojnog-druga-ubio-sa-dva-hica-iz-sacmarice/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])