Evroliga 2017/18: Čekaju se još tri učesnika

Objavljeno: 14. 4. 2017 u 12:02h

Poslije trijumfa Crvene zvezde mts u ABA ligi, ostalo je upražnjeno mjesto manje u najjačem takmičenju sledeće sezone.

Jedanaest imena od starta je poznato. Još dva su potvrđena ove i prošle nedjelje. Dilema postoji oko još tri karte za naredno izdanje Evrolige.

Zaključno sa jučerašnjim krajem finala ABA lige, zvanično je određeno 11 od 14 imena učesnika elitnog takmičenja u sezoni 2017/18.

Uz vlasnike trajnih licenci – Baskoniju, Barselonu, Real, Olimpijakos, Panatinaikos, Efes, Fenerbahče, Makabi, Armani, Žalgiris i CSKA, osvajača Evrokupa – Unikahu i šampiona ABA lige – Crvenu zvezdu mts, još tri tima ući će u evroligaški vagon za narednu takmičarsku godinu.

To će biti šampion Bundeslige, najbolje plasirani tim u VTB ligi mimo CSKA, kao i dobitnik “vajld kard” pozivnice, kojoj se nadaju u Španiji, ali i u Turskoj, o čemu je prošle nedjelje govorio i trener Darušafake Dejvid Blat, na konferenciji poslije meča protiv Zvezde, riječima:

“Ostaviću dobrim ljudima koji vode Evroligu da donesu odluku, pa ćemo vidjeti šta će se desiti. Izjasniću se veoma jasno i dopustiću da ljudi koji rukovode urade šta bi trebalo da urade. Bez daljeg, mislim da to šta smo ovde u Darušafaki uradili govori i dokazuje nešto. Nije samo jedan tim sa licencom ostao bez Top 8 ove sezone. Ipak, ponavljam, ostaviću šefovima da odluče šta će se dogoditi”.

I naredno izdanje Evrolige biće organizovano u istom formatu kao i ovosezonsko (16 timova i ligaški sistem), a u danima oko ovogodišnjeg Fajnal-fora u Istanbulu (19-21. maj) biće poznato i kako će izgledati ta liga, odnosno da li će imati postojećih pet ili čak sedam nedjelja sa “duplim” programom utakmica.

Ta, jako važna odluka, zavisiće od presudnog stava rukovodstva takmičenja o takozvanim “prozorima” reprezentacija, odnosno o kvalifikacionim utakmicama nacionalnih timova tokom takmičarske godine.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/evroliga-201718-cekaju-se-jos-tri-ucesnika/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot