Pojačan interes za elektronsku dostavu računa za porez na nepokretnosti

Objavljeno: 13. 4. 2017 u 21:01h

Poreska uprava Republike Srpske izražava zadovoljstvo dosadašnjim odzivom poreskih obveznika poreza na nepokretnosti na novu uslugu elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti poreskim obveznicima, koja im je dostupna na internet stranici https://eusluge.poreskaupravars.org/.

U deset dana od kada je omogućena registracija na novu uslugu Poreske uprave RS registrovano je više od 1.500 novih korisnika, dok u narednom periodu očekujemo da se broj korisnika ove nove usluge dodatno uvećava.

Podsjećamo da je Poreska uprava RS početkom aprila pustila u rad novu uslugu elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti poreskim obveznicima. Svi poreski obveznici koji se registruju za ovu novu uslugu će, kada račun bude kreiran, na svoju mejl adresu dobiti obavještenje da im je kreiran poreski račun u elektronskom obliku, koji će tada moći pregledati i preuzeti.

Naime, ovo novo funkcionalno i ekonomično rješenje, između ostalog, omogućava poreskim obveznicima aktiviranje usluge elektronskog dostavljanja računa za porez na nepokretnosti bez potrebe dolaska na šaltere Poreske uprave RS, a dostupno je svima na internet stranici https://eusluge.poreskaupravars.org/, gdje obveznici koji nisu korisnici eUsluga mogu da unošenjem traženih podataka aktiviraju uslugu eRačun i koriste pogodnosti te usluge.

Cilj elektronskog računa za nepokretnosti je da se smanje troškovi obrade podataka, zatim efikasnija, brža i jeftinija dostava računa za porez na nepokretnosti, ali i digitalna transformacija, odnosno da omogući da Poreska uprava RS postane joše efikasniji servis građana.

Ova usluga poreskim obveznicima-vlasnicima nepokretnosti u RS, koji žive u BiH ili inostranstvu, omogućava da jednostavno kroz par koraka putem interneta imaju uvid u svoje obaveze za porez na nepokretnosti.

Poreska uprava RS i ovom prilikom poziva poreske obveznike da se registruju za ovu novu uslugu i iskoriste njene pogodnosti, te na taj način sebi uštede vrijeme, jer će račun stizati u kraćem roku i moći će se pregledati i preuzeti sa bilo kojeg mjesta gdje postoji internet konekcija.

Banjaluka.com

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pojacan-interes-za-elektronsku-dostavu-racuna-za-porez-na-nepokretnosti/||claudebot