Haos na internetu: Policija nasilno izvukla putnika iz aviona (Video)

Objavljeno: 11. 4. 2017 u 15:04h

Video-snimak koji pokazuje kako policija nasilno izvlači jednog putnika iz prebukiranog aviona američke avio-kompanije “Junajted erlajns” na aerodromu „O’Her“ u Čikagu, proširio se preko društvenih mreža, a takvo ponašanje naišlo na brojne osude. Čovjek je navodno ljekar i prilikom intervencije mu je povrijeđena usna.

Kompanija „Junajted erlajns“ (United Airlines) saopštila je da su tražili dobrovoljce da napuste jučerašnji let za Luivil u 17.40 zato što je bio prebukiran, a kad se niko nije javio, oni su po slučajnom uzorku izabrali četiri putnika.

Naime, prema izjavi putnika Tajlera Bridžisa, kompanija je prvo ponudila vaučere u vrijednosti od 400 dolara, zatim od 800 dolara i hotelski smještaj za dobrovoljce. Pošto se niko nije javio, došao je jedan od menadžera u avio-kompaniji i najavio nasumični odabir.

„Gotovo da smo se osjećali kao taoci. Bili smo zaglavljeni tamo. Bespomoćni ste kao putnik. Zavisite od kompanije“, istakao je Bridžis.

Zvaničnik „Junajted erlajnsa“ je imenovao četiri osobe, od kojih je tri mirno napustilo avion. Četvrta nije željela. Pozvana je policija.

Video-snimci koje je načinili putnici pokazuju trojicu pripadnika snaga reda kako silom dižu tog čovjeka sa sjedišta, prevlače ga preko naslona za ruke i bukvalno po patosu vuku kroz prolaz između sjedišta.

https://youtu.be/cfB28wQs8uQ

Čuje se vrištanje i drugi putnici kako uzvikuju: „Bože, vidite šta ste mu uradili“, jer mu je prilikom intervencije raskrvarena usna.

https://youtu.be/mMTpvzJp4ps

Let je nastavljen poslije dvosatnog kašnjenja.

Jedan od svjedoka je kasnije rekao da čovjek koji nije želio da izađe s leta objasnio da je ljekar i da je imao zakazane pacijente za naredni dan.

Prema njegovim riječima, neko od zaposlenih se izvinio putnicima kada je avion poletio.

Na „Tviteru“ se oglasio generalni direktor „Junajted erlajnsa“ Oskar Munjoz i napisao da je taj događaj potresao sve u kompaniji. Izvinio se zbog neprijatnosti putnicima koji su morali da napuste avion i najavio internu istragu slučaja. Takođe je naveo da će sa ljekarom kojeg su grubo iznijeli stupiti u kontakt, a neprijatna situacija biti riješena.

Izvor: RTS

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/haos-na-internetu-policija-nasilno-izvukla-putnika-iz-aviona-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])