Incident tokom vojne vježbe u Hrvatskoj: Meta pala na kuću

Objavljeno: 10. 4. 2017 u 14:24h

Vučna meta za gađanje ciljeva u vazduhu, teška oko pet kilograma, koju je na sajli vukao borbeni avion hrvatske vojske, pala je danas van prostora poligona na privatnu kuću u mjestu Ližnjan, potvrđeno je iz Ministarstva odbrane Hrvatske.

Iz ovog ministarstva dodaju da se incident dogodio tokom održavanja generalne probe međunarodne vojne vježbe “Štit 17”.

“Pilot aviona je prema proceduri letio iznad aerodroma Pula, te je izbjegavajući naseljena mjesta krenuo prema poligonu Marlera. U samom zaokretu iznad mora, neposredno kod mjesta Ližnjan, pukla je nosiva sajla i meta je usljed djelovanja južnog vjetra pala na privatnu kuću i prouzrokovala manju materijalnu štetu”, navode iz Ministarstva odbrane.

Pripadnici vojne i civilne policije izašli su na teren i u toku je utvrđivanje uzroka ovog incidenta, prenose hrvatski mediji.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/incident-tokom-vojne-vjezbe-u-hrvatskoj-meta-pala-na-kucu/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot