Šestogodišnjoj Gabrieli Panić iz Prnjavora potrebna pomoć humanih ljudi (Video)

Objavljeno: 8. 4. 2017 u 14:08h

Šestogodišnjoj Gabrieli Panić iz Prnjavora potrebna je pomoć humanih ljudi. Od rođenja ima srčanu manu, sindrom ukrštenih vena u srcu i do sada je bila na dvije operacije, u Beogradu i Italiji. 15 hiljada evra potrebno je za završnu operaciju u italijanskoj bolnici Masi.

Stidljive i pomalo tužne Gabrieline oči dočekale su nas u porodičnom domu Panića, u okolini Prnjavora. Zabrinuti roditelji paze da se njihova najstarija kćerka ne umara, jer svaki napor je može skupo koštati. Prva operacija na srcu urađena joj je kada je imala 10 mjeseci, i kako kažu roditelji jedva 5,5 kg. Mali borac sa rijetkom bolešću, uspješno prevazilazi i drugu operaciju u Italiji.

Iako zakazana prije dvije godine, treća, završna operacija tada nije urađena zbog nesporazuma između Fonda zdravstvenog osiguranja i bolnice u Italiji, kažu Panići.

 “Preusmjerena je krv iz donjeg dijela tijela u pluća da se prvo prečisti, pa onda ide u srce, pošto je njoj u funkciji samo pola srca. Sad je potrebna nova operacija da se uradi, da se kompletira, da bi iz donjeg dijela preusmjerili krv iz pluća da se srce u potpunosti rastereti da bi ona mogla da funkcioniše”, kaže Garielina majka Gordana Panić.

Humanitarna akcija za Gabrielu koju vode rođaci i prijatelji njenih roditelja, počela je prvog aprila.

“Kad zbrojimo sve postavljene kutije, zadovoljni smo. Većina ih je ispoštovala što su rekli. Ići ćemo sa humanitarnim akcijama”, izjavila je koordinator akcije Mia Simić.

Sve najave događaja koji podržavaju akciju za Gabrielu mogu se pronaći na fb stranici Pomozimo Gabrieli Panić i fb grupi Srcem za Gabrielu. Od 1.maja biće otvoren i Mtel humanitarni broj.

Izvor: Rtrs

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/sestogodisnjoj-gabrieli-panic-iz-prnjavora-potrebna-pomoc-humanih-ljudi-video/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])