Vlado Đajić i zvanično u fotelji direktora UKC-a

Objavljeno: 6. 4. 2017 u 20:01h

U fotelju Univerzitetsko kliničkog centra sjeo je danas Vlado Đajić. Mirka Stanetića, sa pozicije je ispratio uz riječi hvale i prijateljski pruženom rukom.

Često se, kaže Stanetić, novi i stari direktori gledaju ispod oka, ali kod njih to nije slučaj. Klinički centar neće napustiti i čeka nova zaduženja. Ona stara, poručuje, nisu bila laka.

“Ja sam dijete UKC-a, moja osnovna preokupacija je pulmologija. Teško se nositi sa finansijskom situacijom sa kojom detaljno upoznajem kolegu Đajića. Osnovni problem je što mi u RS imamo smanjen priliv, način prikupljanja novca za Fond zdravstvenog osiguranja”, izjavio je Mirko Stanetić, bivši direktor UKC RS.

Par koraka ka naprednijem kliničkom centru, Đajić već ima na umu. Kao neurolog se, kaže pokazao, a trudiće se da se pokaže i kao direktor. O dugu UKC-a, koji je fotelje koštao i sad već bivšeg direktora, razmišljaće, poručuje kad analizira situaciju. Od institucija očekuje podršku, a on i ostatak uprave, daće sve od sebe.

“Trudićemo se da damo svoj doprinos razvoju nekoliko stavki koje su bitne za dobru organizaciju, a to su prostor za rad, oprema za rad, kadar, poboljšanje organizacije.Ne bi da damo neke proizvoljne ocjene, jer tek je u toku primopredaja, danas je završavamo”, kaže Vlado Đajić, v.d. direktor UKC-a RS.

Rekonstrukcija i preseljenje klinika u centralni dio, nastaviće se istim tokom, optimistična je nova uprava. U obećanjima, Đajić nije zaobišao ni zaposlene. Boriće se, kaže, za njihov položaj, jer je do juče, i sam bio jedan od njih.

Izvor: Atv

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/vlado-dajic-i-zvanicno-u-fotelji-direktora-ukc-a/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])