Ispovijest Teslićanina Bogdana Rakića koji je brutalno pretučen

Objavljeno: 3. 4. 2017 u 11:04h

“Oporavljam se uz pomoć moje mame, čija podrška mi je bila najveća, kao i ponekih njenih prijatelja”, navodi Teslićanin Bogdan Rakić, devetnaestogodišnjak koji je 1. novembra prošle godine brutalno pretučen na planini Borje, nadomak Teslića.

U ispovijesti za “Nezavisne” ovaj mladić ispričao je svoje planove za budućnost, ali se osvrnuo i na torturu koju je doživio, a za koju su optuženi njegovi sugrađani Armin Jašarević (24) i Branko Jurić (23).

“Svaki dan idem u šetnju sa mamom. Idem s njom na posao, na trening, na takmičenja. Tako prolaze moji dani. Sam se ne krećem nigdje, jer ne mogu samostalno, pošto ne vidim”, ističe Rakić.

Na pitanje kako danas posmatra sve što mu se desilo, Bogdan kaže da je za neke stvari čovjeku teško da ih razumije. Od sudskog procesa očekuje samo jedno.

“Želim da budu kažnjeni kako zaslužuju”, naveo je Rakić.

Bogdan tvrdi da se još ne sjeća golgote koju je prošao u najtežoj noći u njegovom životu.

“Po povratku mog sjećanja, mislim da neće biti nimalo prijatno”, priča sin jedinac Roberte Glancer iz Teslića.

Iz svega je izvukao pouku i prenosi je ostaloj omladini.

“Poručio bih vršnjacima da ‘drugove’ dosta bolje upoznaju, da vide ispod kakvih se maski kriju”, naglašava Rakić.

Ovaj mladić trenutno ne pohađa nastavu, ali planira da polaže predmete. Kuje i mnoge druge planove.

“Poslije mog oporavka, naravno da ću tražiti posao i posvetiti se sportu”, napominje on.

Na kraju, sudeći po njegovim riječima, nakon svega nije pokleknuo.

“Ono što me ne ubije, samo me učini jačim”, zaključio je Bogdan.

Suđenje Jašareviću i Juriću biće nastavljeno sutra, kada će svjedočiti mladić koji je, kako stoji u optužnici, vozio automobil kojim su Bogdana odvezli na Borje.

U optužnici se navodi da su dvojica optuženih Rakića tukli, ošišali, tjerali da pije njihov urin, prethodno ga pitajući: “Što si nas drukao policiji?”

Udarali su ga, kako stoji, nogama po glavi, stomaku, bubrezima, grudnom košu, rukama i nogama. I kada mu je krv krenula iz usta i iz nosa, mučenje nije zaustavljeno.

Šta mu je sve rađeno, svjedoči i činjenica da ga po povratku kući, kako je sama potvrdila – rođena majka nije prepoznala.

“Pao je na mene, bio je ošišan, a prethodno je imao kosu do pola leđa. Bradu su mu skratili, trepavice odrezali. Jakna mu je bila mokra i blatnjava, a on izgubljen, modar, krvavog lica”, ispričala je u petak Roberta Glancer u Osnovnom sudu u Tesliću.

Izvor: Nezavisne / Foto: V. Stojaković

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ispovijest-teslicanina-bogdana-rakica-koji-je-brutalno-pretucen/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot