Smjene direktora UKC RS i bolnice Gradiška

Objavljeno: 31. 3. 2017 u 11:32h

Direktori Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci Marko Stanetić i direktor bolnice u Gradišci Vlado Marjanović danas su smijenjeni.

Mirko Stanetić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci, danas je smijenjen. Kako piše EuroBlic, za novog direktora postavljen je prof. dr Vlado Đajić, neurolog.

Đajić (52) je zaposlen u UKC RS kao specijalista neurologije i šef Odjeljenja za cerebrovaskularne bolesti. Redovni je profesor Medicinskog fakulteta u Banjaluci.

Tokom rata je kao ljekar učestvovao u spasavanju više stotina ranjenika.

Učestvovao je u oganizaciji neurološke službe RS, koja je prva u BiH počela sa ultrazvučnim ispitivanjem krvnih sudova vrata i glave, prva organizovala jedinicu za moždani udar, prva počela  davati trobolitičku terapiju za brzo liječenje moždanog udara, obučila neurologe u svim lokalnim bolnicama da rade ultrazvuk krvnih sudova i da daju trombolitičku terapiju, prva uvela ispitivanje funkcija autonomnog nervog sistema.

Đajić je organizovao je projekat prevencije moždanog udara u RS kojim je besplatno pregledano preko 35.000 stanovnika Srpske u svim opštinama, što je jedinstven projekat u svijetu.

Mirko Stanetić je za  EuroBlic potvrdio da je smijenjen, rekavši da nije to očekivao.

Još nije dobio zvaničnu odluku Vlade RS o smijeni, ali će je, ističe, poštovati i nastaviti da radi kao pulmolog.

Kako saznaje MONDO, danas je smijenjen i direktor bolnice u Gradišci Vlado Marjanović kojeg je zamijenio Mirko Manojlović.

Bolnica u Gradišci našla se u žiži interesovanja javnosti nakon slučaja koji se dogodio u 27. oktobra prošle godine, kada je Jovana Šinik (33) preminula nakon poroda u ovoj bolnici.Porodica preminule najavile ja nešto kasnije tužbu protiv ljekara, a zbog smrti porodilje održan je i  protest građana Gradiške.

Komisija za vanredni stručni nadzor u Bolnici Gradiška kasnije je utvrdila da je porodilji Jovani Šinik u toj zdravstvenoj ustanovi pružena adekvatna zdravstvena zaštita, propisana protokolima Svjetske zdravstvene organizacije.

Izvor: Mondo

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/smjene-direktora-ukc-rs-i-bolnice-gradiska/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])