Rumun uletio u firmu i ubio Srpkinju (Video)

Objavljeno: 30. 3. 2017 u 14:12h

Jedna državljanka Srbije je poginula, a dvoje državljana Srbije je povrijeđeno u fabrici Leoni u rumunskom gradu Pitešti.

Kako prenose rumunski mediji, 22-godišnji muškarac Andrej Kristijan Karamelea, takođe zaposlen u Leoniju automobilom je uleto u grupu ljudi koja se nalazila na fabričkom posjedu u selu Arges Baskov.

Srpska državljanka je u Rumuniji boravila na obuci. Navedeno je i da je od petoro povrijeđenih dvoje radnika iz Srbije. Jedan ima povrede glave.

Iz Ambasade Srbije u Rumuniji je rečeno da se još čeka na potvrdu ovih informacija.

“Među povređenima je sedam ili osam ljudi. Tu su i tri naše radnice i jedna je nažalost preminula. Druge dve su povređene, jedna teže, a jedna lakše”, kažu u Leoniju za “Južne vesti”.

Kako kažu u ovoj fabrici poginula je I. I. (28) iz Niša, dok su povrijeđene A. R. (29) i B. G. (33).

Mediji su prenijeli i da je automobilom upravljao Andrej-Kristijan Karamelea, koji je zaposlen u Leoniju na određeno vrijeme, kao i da je vozačku dozvolu dobio prije godinu i po dana.

Rumunski mediji ističu i da je moguć uzrok tragedije to što je 22-godišnjak dobio otkaz i želio da se osveti zbog toga.

Uzroci tragedije se ispituju, sumnja se da je mladić želio da impresionira nekoga tako što će voziti automobil u krug, ali se sve završilo katastrofalno.

On ima policijski dosije, prenijeli su mediji.

“Stravičan incident se dogodio nekoliko minuta prije 10 sati. Mladić je vozio auto marke BMW, želio je da se pokaže radnicima Leonija koji su imali pauzu za obrok, u jednom trenutku je dostigao brzinu od 80 km/h i uletio pravo među stolove gdje je sjedilo oko pedesetak radnika”, navode rumunski mediji.

Dodaje se i svjedočenje Dumitrua Andreja Adelina, koji je alarmirao policiju.

“Bio sam nekoliko metara od mjesta tragedije. Vidio sam da dolazi iz pravca nekih kamiona, odjednom je skrenuo desno i udario direktno u ljude. Žena je podletjela pod auto i preminula na licu mjesta”, naveo je očevidac.

Posljednjih godina zaposleni u “Leoniju” u Prokuplju i Malošištu odlaze na obuku i privremeni rad u fabrike ove njemačke kompanije koje se nalaze u Rumuniji i Slovačkoj. Tamo borave najviše tri mjeseca.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/rumun-uletio-u-firmu-i-ubio-srpkinju-video/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot