Radari u Doboju za pet dana “upecali” 2.134 bahata vozača

Objavljeno: 30. 3. 2017 u 16:05h

Na području Centra javne bezbjednosti Doboj, u periodu od 24. do 29. marta 2017. godine sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu brzine kretanja motornih vozila. Brzina kretanja vozila evidentirana je upotrebom radarskih sistema “ramer 10“ i “dual“.

Tokom akcije evidentirana su ukupno 2.134 prekršaja učinjena prekoračenjem brzine kretanja vozila. Najveće prekoračenje brzine (145 km/h) evidentirano je  na magistralnom putu Doboj –Derventa.

Kontrola brzine kretanja vozila radarskim sistemima vršena je na putnim pravcima gdje se, prema analitičkim pokazateljima, najčešće događaju saobraćajne nezgode sa posljedicama po lica.

Radarski sistemi “ramer 10“ i “dual“, u dnevnim i noćnim uslovima saobraćaja, automatski evidentiraju brzinu kretanja vozila na obje saobraćajne trake, istovremeno detektuje više vozila u prekršaju i omogućavaju kontrolu različitih ograničenja za različite kategorije vozila.

Navedeni radarski sistemi “ramer 10“ i “dual“, imaju memoriju na koju policajac ne može uticati, čime se eliminiše mogućnost korupcije.

Obavještenje o počinjenim prekršajima koji su evidentirani navedenim radarskim sistemima dostavlja se putem pošte na adresu prebivališta vlasnika vozila.

Centar javne bezbjednosti Doboj apeluje na vozače motornih vozila da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise,  naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne započinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/radari-u-doboju-za-pet-dana-upecali-2-134-bahata-vozaca/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot