Pijani advokat udario djevojku pa pobjegao

Objavljeno: 29. 3. 2017 u 18:55h

Senad Huremović (55), poznati tuzlanski advokat, uhapšen je nakon što je sinoć pijan poršeom udario dvadesetjednogodišnju sugrađanku V.M., a potom pobjegao.

To nam je danas, uz navođenje njegovih inicijala, potvrđeno iz MUP-a Tuzlanskog kantona. Kako stoji u policijskom saopštenju, nezgoda se dogodila u tuzlanskoj Ulici Hajrudina Mešića, u utorak oko 20.10.

Isprva se nije znalo ko je upravljao automobilom niti o kojem je vozilu riječ, a sve je otkriveno naknadno.

“Nepoznati vozač je nepoznatim vozilom udario pješakinju, nakon čega se udaljio u pravcu Požarnice. Operativnim radom na terenu pripadnici Policijske stanice Istok su u naselju Kolimer pronašli porše sa uočenim oštećenjima”, stoji u saopštenju iz MUP-a TK.

Ta oštećenja, kako je navedeno, odgovaraju pronađenim tragovima na mjestu nezgode, a vozilom je, kako su saopštili iz policije, upravljao S.H.

“Alko-testiranjem je ustanovljeno prisustvo alkohola od 2,08 promila, te je on priveden u prostorije Policijske stanice Istok”, naveli su iz MUP-a TK.

Povrijeđena djevojka se javila u UKC Tuzla, nakon čega ju je ljekar pustio na kućno liječenje. Koje će mjere Kantonalno tužilaštvo TK za Huremovića predložiti, biće naknadno poznato.

Ujedno, u Kantonalnom tužilaštvu TK “Nezavisnim” je potvrđeno da se protiv advokata još vodi drugostepeni postupak za raniju saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao Huremović, a u kojoj su u oktobru 2013. godine poginula braća Jasmin (28) i Nermin Zulić (23) iz kalesijskog naselja Palavre.

“Prvostepenom presudom, izrečenom u oktobru prošle godine, optuženi Huremović je osuđen na zatvorsku kaznu od dvije godine, a na tu presudu ovo tužiteljstvo je uložilo žalbu i drugostepeni postupak je u toku”, rečeno nam je u Kantonalnom tužilaštvu TK.

Prema pisanju medija, kada je riječ o nesreći iz 2013. godine, Huremović je tada bio za volanom pežoa 308, kada se u mjestu Memići sudario s vozilom u kojem su bili braća Zulići, a koji su poginuli.

U ovoj nesreći je povrijeđen Huremovićev sin. Mediji navode da je uviđajem tada utvrđeno da je Huremović preticao kamion i da ga je u tom trenutku jedan od braće Zulića pokušao izbjeći, ali u tome nije uspio. Izjavu od Huremovića niti njegovih saradnika danas nismo uspjeli dobiti.

Izvor: Nezavisne

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/pijani-advokat-udario-djevojku-pa-pobjegao/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; [email protected])