Dramatična završnica slučaja “masaža”: Neki će dobiti otkaz, maser ima političku zaštitu?

Objavljeno: 29. 3. 2017 u 21:00h

Kontraverze koje od početka prate slučaj “masaža” u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, od kada je naš portal prije deset dana ekskluzivno objavio lascivnu fotografiju, se nastavljaju.

Krajem prošle sedmice iz UIOBiH su saopštili da su tri njihova službenika suspendovani sa radnog mjesta, zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja na radnom mjestu i nanošenja štete ugledu ovoj bh. instituciji.

Disciplinska odgovornost je pokrenuta protiv Aide Đuzel sekretarice pomoćnika direktora u Sektoru za poreze u UIO BiH i njenog radnog kolege Davora Džombića, a koji su glavni akteri na fotografiji “golišava masaža” koja je izvazvala burne rekacije u BiH, ali i regiji.

Takođe, na odgovornost je pozvana i Jasmina Halilović jer je snimila spornu fotografiju, a u UIOBiH je smatraju podjednako ili čak više odgovornom za narušavanje ugleda ovoj bh. instituciji, nego dvoje njenih radnih kolega koji su se masirali usred radnog vremena na stolu u kancelariji pomoćnika direktora.

Halilović i Đuzel će, kako sada stvari stoje, najvjerovatnije dobiti otkaz, dok bi najblaže sankcije trebao snositi Džombić. On je bivši odbojkaš, a nezvanično, i bivši reprezentativac BiH u odbojci.

Neki mediji iz RS su danas objavili da mu “leđa čuva” ministar finansija RS Zoran Tegeltija, jer je Džombićev brat navodno oženio Tegeltijinu kćerku.

Takođe, svi radnici u Sektoru za poreze su bili dužni da ovih dana napišu svoju izjavu o cijeloj situaciji, kao i da potvrde šta su radili i kako su se ponašali nakon petka poslijepodne, odnosno od trenutka kada se masaža dogodila.

“Halilović iza sebe nema nikoga, niko je ne štiti i na njoj će se vjerovatno kola slomiti. Ona je međutim, pokušavala internoj kontroli prijaviti slučaj, ali u petak poslijepodne nikoga tamo nije bilo. Pomoćnik direktora je u 14 sati već otišao s posla, jer ima “klizno radno vrijeme”, a to nije kraj, jer se istražuje i ko je sve gledao fotografiju, da bi i oni disciplinski odgovarali” – ispričao je naš izvor iz UIOBiH.

Izvor: Faktor.ba

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/dramaticna-zavrsnica-slucaja-masaza-neki-ce-dobiti-otkaz-maser-ima-politicku-zastitu/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot