Humana misija za Sofiju briše granice

Objavljeno: 26. 3. 2017 u 09:56h

Trogodišnja Sofija Mićević iz Banjaluke, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije i mora hitno na liječenje u Ameriku, ujedinila je stanovnike širom RS i regiona u humanoj misiji.

Trogodišnja Sofija trenutno je u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i djeteta Srbije “Dr Vukan Ćupić” u Beogradu, a njeni roditelji kažu da je veoma loše, te da bolest sve više napreduje. Spas svog djeteta vide u Americi, gdje bi što prije trebalo da bude liječena metodom primjene T-ćelija, a samo za prvi dio liječenja im je potrebno 270.000 dolara.

Pokrenut je niz akcija, a veliku želju da ovaj mali anđeo ozdravi pokazali su političari i sindikalci, predstavnici javnih ustanova i zanatlije, sportisti, djeca i mnogi drugi.

Fond zdravstvenog osiguranja RS sa 200.000 KM učestvovaće u finansiranju operacije u Baltimoru. Sofija je ujedinila i mlade predstavnike sedam stranaka u Banjaluci.

“Planiramo da animiramo odbornike u Skupštini grada Banjaluka, načelnike odjeljenja i gradonačelnika da doniraju po 100 KM. Od poslanika u parlamentu RS tražićemo da uplate po 150 KM, a ići ćemo i do predstavnika u zajedničkim institucijama BiH” – rekao je odbornik PDP-a Draško Stanivuković i dodao da će biti organizovan i humanitarni turnir u fudbalu 2. aprila u dvorani “Borik”.

Akciji mladih političara prvi se odazvao načelnik Odjeljenja za privredu opštine Kotor Varoš Predrag Tešić odrekavši se plate od 1.300 KM.

“Sofijina mama Simona je iz Kotor Varoša i prirodno je da se prvi iz reda političkih funkcionera odreknem plate i ličnim primjerom pozovem da mi se pridruže svi političari na svim nivoima vlasti” – rekao je Tešić.

Spremnost da pomognu pokazali su i u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) RS, gdje rade Sofijini roditelji.

“Svi zaposleni mogu da navedu iznos koji žele donirati, a mi ćemo taj novac skinuti sa njihovih plata i uplatićemo na račun za liječenja Sofije” – rekli su iz UKC-a RS.

Iz humanitarne organizacije “Budimo ljudi”, koja je prikupila oko 7.000 KM, kažu da će od aprila biti aktivan i humanitarni broj za pomoć Sofiji. Doprinos akciji će dati i frizerski salon iz Banjaluke “Fan Milan”, čijih će sedam frizera u subotu i ponedjeljak raditi cijeli dan, a sve što zarade doniraće za liječenje svoje male sugrađanke.

U svim većim gradovima u RS od petka su u poštanskim šalter salama postavljene kutije za prikupljanje priloga.

Ova priča o humanosti stigla je i do Amerike, gdje će se ultimat MMA borac porijeklom iz Banjaluke Goran Lolić 2. aprila boriti sa Endrujem Kalnadrelijem, a prihod od ulaznica biće preusmjeren za liječenje Sofije. Iz Kabineta predsjednika RS je uplaćeno 20.000 dolara, a iz Saveza sindikata 1.000 maraka.

Da imaju veliko srce pokazali su i najmlađi stanovnici RS, pa je tako djevojčica Minja u petak postavila štand ispred hrama Sv. arhangela Gavrila u Čelincu, gdje je prodavala svoje slike kako bi pomogla da Sofija ozdravi.

Internet

Humanitarna akcija za Sofiju Mićević pokrenuta je i putem interneta, na stranici “GoFundMe.com”, i do sada je prikupljeno 23.500 dolara, što je više od 42.000 KM. Na ovaj način novac je uplatilo 340 ljudi.

Žiro računi

Svi koji žele pomoći maloj Sofiji mogu to učiniti

putem uplata na sljedeće žiro-račune:

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

5551000032354997 (KM račun)

Mićević Sofija

Nova banka AD Banjaluka

SWIFT: NOBIBA22 (devizni račun)

5550000032355338

Humanitarna organizacija “Budimo ljudi”

Podračun za Sofiju Mićević

UniCredit Zagrebačka banka

3383502257474786 (KM račun)

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/humana-misija-za-sofiju-brise-granice/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot