Ljubavnicima potvrđene 24 godine robije zbog ubistva

Objavljeno: 25. 3. 2017 u 10:16h

Vrhovni sud FBiH potvrdio je presudu Kantonalnog suda Livno kojom su Miladin Bosnić (41) i njegova ljubavnica Zora Trninić (41) iz Drvara osuđeni na ukupno 24 godine robije zbog ubistva Zorinog supruga Perice Trninića (40) iz Drvara.

Sud je presudu potvrdio nakon što je vijeće prethodno odbilo žalbe odbrane i optužbe u ovom slučaju.

Prema presudi, Bosnić je osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva Trninća, dok je Zora dobila deset godina robije, jer je pomagala ljubavniku u izvršenju ovog krivičnog djela.

Bosnić je 30. avgusta 2015. godine iz lovačke puške sačmarice u naselju Trninića brijeg pucao Trniniću u potiljak dok je sjekao drva. Tijelo sa više sačmi u glavi i vratu pronađeno je u šumi Ataševac kod Drvara.

Prema tadašnjim pričama, ljubavnici su skovali paklen plan kako bi se riješili Zorinog muža i dokopali se njegove stoke, koju su planirali da prodaju i tako dođu do para. Sve je trebalo da izgleda kao zločin po nepoznatom izvršiocu.

Trninić je kobnog dana otišao u šumu da siječe ogrev za predstojeću zimu. Bosnić, koji je bio u ljubavnoj vezi sa njegovom suprugom znao je za to. Istragom je utvrđeno da se ubica do šume dovezao automobilom, a potom je pola sata pješačio kroz šumu da bi došao do mjesta zločina.

Došunjao se do pogodnog mjesta za ubistvo i kada je vidio da Trninić ne obraća pažnju prišao mu i iz neposredne blizine pucao iz lovačke puške u potiljak. Nakon toga je pobjegao.

Trninićeva navodno ne znajući ništa krenula je sa troje djece, rođacima i komšijama da traži muža, jer se nije vratio kući. Peričino tijelo pronađeno je drugog dana pored jednog velikog stabla u šumi u kojoj je ubijen. Ona je razotkrivena na osnovu telefonskog poziva i SMS poruke koju je kobne večeri poslala ljubavniku.

Zora je dojavila ubici da je Perica otišao sam u sječu šume i da iskoristi priliku da ga likvidira. Motiv je bio koristoljublje. Ona je nakon sahrane supruga ubrzo prodala stado od 250 ovaca, a dobijeni novac je namjeravala da podijeli sa Bosnićem. Ubica se krio skoro 30 dana, ali je otkriven i uhapšen. Krajem septembra prošle godine on je priznao brutalno ubistvo. Ljubavni par u junu prošle godine prvostepeno je osuđen na 24 godine zatvora.

Arsenal oružja

Policija je nakon hapšenja Miladina Bosnića u Podovima kod Drvara pretresla njegovu kuću, gdje je pronašla dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku, ručnu bombu i municiju, zbog čega je, pored ubistva, osuđen i za nedozvoljeno držanje oružja. Za to djelo je dobio tri mjeseca zatvora koja su mu uračunata u ukupnu kaznu.

Izvor: Glassrpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ljubavnicima-potvrdene-24-godine-robije-zbog-ubistva/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot