U BiH krstari više od 950.000 registrovanih vozila

Objavljeno: 24. 3. 2017 u 10:38h

U BiH su prošle godine ukupno registrovana 951.324 vozila, od čega se 87 odsto odnosi na automobile, osam na teretna, a pet odsto na sve ostale kategorije vozila, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Dizelaši čine 68 odsto vozila, 28 odsto su benzinci, a četiri odsto su vozila sa svim ostalim tipovima pogonske energije.

Od ukupnog broja registrovanih u prošloj godini, 74.653 ili 7,8 odsto čine vozila koja su prvi put registrovana, što je za 4,1 odsto manje nego 2015. godini.

Među njima je 83 odsto automobila, 10 odsto teretnih, četiri odsto priključnih, a tri odsto su sve ostale kategorije vozila.

Najviše je dizelaša – 77 odsto, 18 odsto su benzinci, dok se na ostale pogonske energije odnosi pet odsto vozila.

Izvor: Agencije

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/magazin/automobilizam/u-bih-krstari-vise-od-950-000-registrovanih-vozila/?utm_source=PovezaneVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=PovezaneVijesti||claudebot