Leš djevojke u Uni pronašli ribari

Objavljeno: 24. 3. 2017 u 12:05h

Tijelo Duške Džever (17) iz Prijedora, koja je 5. marta pala sa splava u rijeku Sanu, pronašli su ribari u rijeci Uni kod Donje Gradine nedaleko od Kozarske Dubice.

Leš je u vodi primijećen u srijedu oko 18.30 časova. Lokalni ribari slučaj su odmah prijavili policiji i Vatrogasnoj jedinici Kozarska Dubica koji su po dolasku na lice mjesta tijelo izvukli na obalu.

Kako nezvanično saznajemo, ujak i očuh identifikovali su Dušku Džever koja je prije 17 dana pala sa prijedorskog splava u Sanu. Očuh Veljko Gligić za “Glas Srpske” kratko je rekao da će tijelo danas biti poslato radi obdukcije u Zavod za sudsku medicinu RS.

“Sahrana je planirana sutra u Prijedoru”, kazao je potreseni Gligić.

Policija je obavila uviđaj i konstatovala da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

“Nastavljena je istraga s ciljem utvrđivanja okolnosti pronalaska tijela i uzroka smrti”, kazali su u Centru javne bezbjednosti Prijedor.

Nesrećna djevojka pala je sa ograde splava u nabujalu Sanu 5. marta oko dva časa iza ponoći kada je sa društvom došla sa proslave rođendana iz grada.

Ona je sa prijateljem izašla na palubu gdje je sjela na ogradu splava. U jednom momentu izgubila je ravnotežu i pala u vodu. Društvo koje je s njom bilo na splavu počelo je da galami, traži pomoć i trči niz obalu dozivajući Dušku. U tim trenucima u blizini se zadesio jedan slučajni prolaznik koji je skočio u vodu i pokušao da pronađe djevojku, ali sve je bilo uzalud.

Od tada su svakodnevno za Dževerovom tragali pripadnici Civilne zaštite, vatrogasci, policija i porodica. U pomoć im je prošle sedmice pritekla jedinica iz Slovenije sa psima posebno obučenim za potragu na vodi i pod vodom, ali sve je bilo bezuspješno.

Gradonačelnik

Porodici maloljetnice telegram saučešća uputio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

“Saosjećamo sa tugom porodice i ne nalazim nijednu primjerenu riječ kojom bih mogao izraziti riječi utjehe, prije svega majci koja je izgubila svoju kćerku, a i ostalim članovima porodice”, kazao je Đaković.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/les-djevojke-u-uni-pronasli-ribari/?utm_source=SingleNajnovijeVijesti&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleNajnovijeVijesti||claudebot