Ubica i ranije prijetio šumarima

Objavljeno: 23. 3. 2017 u 12:47h

Sabahudin Budo Habib (48) iz Sokoline kod Donjeg Vakufa, koji je ubio šumare Ferida Rahmanovića (48) i Omera Bašića (49) i vlasnika pilane u Donjem Vakufu Šefku Draginovića (51), ranije je prijetio šumarima “da se neće glave nanosati” ukoliko ga budu sprečavali da siječe državnu šumu koju je prodavao.

Ispričali su ovo juče mještani Sokoline nakon trostrukog ubistva koje je u utorak popodne počinio Habib u njihovom selu.

Krvavi pir dogodio se kada su šumari došli do Habibove kuće kako bi mu oduzeli 15 metara kubnih trupaca koje je bespravno posjekao.

Prema nepotvrđenim informacijama, Budo i neki od članova njegove porodice pokušali su da spriječe oduzimanje oblovine. Habib je u jednom momentu otišao do šupe odakle je uzeo pušku, sjeo u traktor i prepriječio put jednom od šumara koji je išao svojim traktorom. Tu je počinio prvo ubistvo. Druga dvojica počela su da bježe prema “ladi” kojom su došli, ali ih je on sustigao i pucao. Jednog je surovo likvidirao u vozilu, a drugog pored automobila. Habib je nakon toga pobjegao u šumu. Poslije dolaska pripadnika specijalne policije brat ga je pozvao putem mobilnog telefona, nakon čega se Budo predao.

Supruga ubice juče nije bila raspoložena za priču, samo je kratko rekla da je svima teško zbog toga što se desilo.

Prema riječima komšija, Habib je bio jedna od šumokradica u Donjem Vakufu gdje je sjekao državnu šumu i prodavao kako bi prehranio porodicu.

“Imao je traktor kojim je išao u šumu, izvlačio balvane i prodavao ih. Nigdje nije bio zaposlen pa je od toga živio”, kazao je jedan od komšija koji je želio da ostane anoniman.

Drugi komšija kazao je da se tako nešto moglo očekivati jer je Habib bio u sukobu sa šumarima, a sve je dan ranije naslućivao Budin otac koji je u selu rekao da se sve to što njegov sin radi neće dobro završiti.

“Pričao je da će “pasti mrtva glava” što se na kraju i obistinilo. Ima još ljudi u selu koji se bave ovim poslom, ali jednima se gleda kroz prste, a drugima ne. Vjerovatno je čovjeku “pukao film” kada je uradio ovako nešto”, kazao je drugi komšija koji nije želio da mu objavimo ime.

Iza trojice ubijenih ostalo je 15 siročadi jer je Bašić imao osmoro, Rahmanović troje, a Draginović četvoro djece.

Strah od odmazde

Nakon saslušanja u policiji Sabahudin Habib je juče predat Tužilaštvu Srednjobosanskog kantona u Travniku i za njega je zatražen jednomjesečni pritvor. Osim njega, saslušani su i njegov sin A. Habib (22), brat S. Habib (47) i još jedan rođak.

Tokom privođenja i juče oko zgrade tužilaštva su bile pojačane mjere bezbjednosti zbog straha od odmazde.

Izvor: Glas Srpske

Facebook Twitter Preporuči na Viberu
Kopirati

Nema komentara

Sakrij sve komentare

Prikaži komentare

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Banjaluka.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Banjaluka.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Banjaluka.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac takođe prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Šta mislite o ovoj temi?

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

Promo

Copyright. Sva prava zadržana. Dozvoljeno preuzimanje sadržaja isključivo uz navođenje linka prema stranici sa koje je sadržaj preuzet.

/aktuelno/ubica-i-ranije-prijetio-sumarima/?utm_source=SingleVijestiIzKategorije&utm_medium=Blcom&utm_campaign=SingleVijestiIzKategorije||claudebot